download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

90TB дисково пространство в дървена кутия

23.10.2010 21:42 (преди 13 години и 5 месеца) | varban007 | показана 2836 пъти Статистики
Цената и капацитета на твърдите дисковете достигнаха повече от отлично съотношение, така че пред всеки потребител стои възможността за изграждане на файлов сървър. Ето една такава система, характеризираща се с огромен обем и интересно изпълнение.
Руски ентусиаст показа как една дървена кутия може да бъде използвана за изграждането на сериозен файлов сървър. Той е използвал не по-малко от 64 SATA-свързани HDD устройства, които биват охлаждани от 40 вентилатора (20 на дъното и 20 на повърхността на кутията). От снимките виждаме, че за експеримента са били необходими две компютърни системи, изпълняващи ролята на сървъри, които са "закачени" на стените на дървеното съоръжение.

Привлекателният „шкаф” е изграден за лична употреба от създателя си и е способен да съхранява стотици Blu-ray и DVD филми. Сторидж устройствата възлизат на стойност € 4500 и дори по-висока.

Източник: Nordichardware.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 23.10.10, 22:20, stiliyangr:
    Въпрос към разбиращите от електротехника - трябва ли да има допълнителна електрическа връзка между отделните компоненти - освен захранващият и интерфейсният кабели? Питам,защото имам един пасивен охлаждащ адаптор за харддиск и понеже се захваща за отделението на оптичните устройства с гумени тампони - е предвидено допълнително кабелче,свързващо корпуса на харддиска с кутията на компютъра.
     А в гореописаният случай кутията е дървена...
  • Неделя, 24.10.10, 10:53, anonymous:
    Добре е да има, за да няма гръмнал хард от статично електричество после..
    В случая на руснака или ще се "заземява" преди да пипне някой хард или въобще няма да ги пипа докато работят.

    Кабела в твоя случай е за по-добра връзка и оеднаквяване на потенциалите на харда с кутията!

    Иначе - браво на руснака! С парички и аз го мога де!

  • Събота, 06.11.10, 20:49, stiliyangr:
    Имам още някои въпроси по темата.
     Първо - там има малко повече снимки,но пак не ми е ясно как са включени толкова дискове(32,ако съм разбрал правилно) към едно дъно - може би с някакви допълнителни PCI-платки? Освен това видях кабел за монитор - той само за инсталацията(на софтуера) ли е нужен - същото се отнася и за клавиатура/мишка?
  • Събота, 06.11.10, 21:21, anonymous:
    Амии - дисковете са закачени през САТА интерфейс, обаче ока разгледаш по-обстойно снимките от линка се вижда, че се използва външен контролер, който е свързан през АТА(IDE) интерфейс с дъното.

    И да, вероятно ако не иска постояннен мониторинг примерно на температурите или на пространството, само за инсталация и профилактика!

  • Събота, 06.11.10, 21:32, stiliyangr:
    Имаш предвид онези черни,лентовидни кабели? Аз мислех,че това е захранването...Няма значение - моите дискове(засега) са доста по-малко и една обикновена компютърна кутия с дъно ще ми свършат работа. Остава само да избера какъв софтуер да инсталирам и каква връзка е най-просто и удобно да използвам между двете машини - USB,eSATA или др.(няма да са свързани постоянно)...

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.