download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

ASRock с поредната странна идея

27.12.2010 18:06 (преди 13 години и 3 месеца) | varban007 | показана 1444 пъти Статистики
Дънната платка ASRock P67 Transformer - комбинация от Intel P67 и Socket LGA 1156.
През последните няколко месеца непрестанно повтаряме названието на "P67" чипсета и навярно вече знаете, че той е официално предназначен за предстоящите Intel Sandy Bridge процесори от платформата LGA 1155. Но ASRock никога не са се страхували да експериментират и като доказателство сега ни предлагат дънна платка, в която комбинират старото конструктивно изпълнение (LGA 1156) с най-новата системна логика (Intel P67 чипсета). Нейното име е ASRock P67 Transformer .

Основното предимство при използването на Intel P67 чипсета е възможността да бъдат включени SATA-600 и USB 3.0 контролерите към PCI Express 2.0 шината, а не към по-бавната PCI Express 1.0 (както в случая с по-стария Intel P55 чипсет). Това, разбира се, ще увеличи пропускателната способност при едновременно включени устройства. Освен това, P67 чипсетът има натурална поддръжка на два SATA-600 порта - т.е. без да е необходимо използването на допълнителен контролер.

Сайтът XFastest са публикували подробно ревю на новата дънна платка. От него разбираме, че P67 Transformer не е в състояние да работи с двуядрените процесори в изпълнение LGA 1156, но за сметка на това се справя отлично с четириядрените модели от същата платформа.

Поддръжката на PCI шина се осъществява от микросхема на ASMedia, а USB 3.0 се дължи на решение на EtronTech (контролер). Чипът JMB363 се грижи за поддръжката на IDE и eSATA.

Източници: Overclockers.ru; Xfastest.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.