download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Включете външна видеокарта към вашия лаптоп

28.12.2010 16:00 (преди 13 години и 3 месеца) | dulo | показана 15299 пъти Статистики
Безспорно е удобството на лаптопите - тяхната мобилност и лекота на използване ги правят все по-предпочитани за потребители и производители. Традиционно, една от най-скъпите и най-слаба по параметри е графичната им система. По принцип не би било зле да използваме по време на пътуване или по време на работа лек и удобен лаптоп с по-скромни възможности, а в къщи да продължим например със започнатите върху преносимия компютър експерименти, само че с използване на CUDA технологията като ускорител на Matlab или просто да поиграем, но с висока резолюция и голяма бързина. По всичко изглежда, че специалистите от тайванската HWTools вече са намерили сравнително евтин начин за осъществяване на тази възможност.

Това е преходник от слот тип "ExpressCard" към външен PCI Express. Серията се нарича PE4H и изглежда по следния начин:
     Нека да погледнем каква е цената на комплекта: в eBay – $82.00, а доставката за България струва $14,90. В комплекта са включени адаптерът PE4H, конвертиращата платка EC2C от ExpressCard към PCI-E x1, кабел за връзка PCI-E x1 – PCI-E x1, превключвател за ATX захранване и кабел за захранване на самата приставка.
     За използването на приставката, разбира се са необходими външно захранване и външна видеокарта. Захранването следва да бъде подбрано според видеокартата, а самата графична карта може да бъде на практика всякаква – например втора употреба. Все-пак е необходимо да се съобразим с това, че видеокартата се включва не към бърза PCI-E x16, а към бавна PCI-E x1 шина и прекалено бърза видеокарта не е нужна и не би дала голяма производителност. Необходима е не много бърза карта, но желателно с по-голям обем видеопамет, в която да може да се копира максимално количество текстури или софтуер. Всъщност, каквато и видеокарта да поставите, производителността в сравнение с лаптопа винаги ще бъде по-висока.

     Описаният начин на разширение функциите на лаптопите може да бъде използван и за включване на външни RAID дискове и други устройства.
 
     Външен вид и Електрическата схема на устройството.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.