download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Lenovo отново показа LePad и IdeaPad U1, този път с Android

05.01.2011 21:41 (преди 13 години и 3 месеца) | deezel14 | показана 1391 пъти Статистики
След точно една година, Lenovo отново представиха своята идея за хибрид между Android таблет и Windows 7 нетбук. Надяваме се този път да е окончателно.

Представянето на Lenovo на миналогодишното CES изложение бе повече от странно. Компанията показа таблета LePad, който използваше тяхната собствена Skylight Linux дистрибуция, но по-късно се отказа от нея, обявявайки, че ще се преориентира ексклузивно към Android. По-интересната част обаче бе аксесоарът IdeaPad U1, който буутваше както Skylight, така и Windows, след като в него се постави LePad.
Е, тази година получихме своеобразно дежа ву, след като Lenovo за втори път представиха LePad и IdeaPad U1, този път с Android 2.2 и Windows 7.
Таблетът разполага с 1.3GHz Snapdragon процесор, а разширителната станция - с 1.2GHz Intel Core i5-540UM. Дисплеят на LePad е капацитивен и 10.1-инчов и с резолюция от 1280 х 800 пиксела. Достатъчно е да поставите устройството в U1, за да превключите към Windows. Транзицията става за няколко секунди, докато обратният преход се случва почти мигновено.
Продажбите на двете устройства ще започнат в Китай още през тази четвърт на годината, като LePad ще струва $520, а комплектът с IdeaPad U1 - $1300. От Lenovo обявиха, че продуктът няма да се предлага в САЩ (вероятно и в Европа), докато не бъде представен Android 3.0, защото, както знаете, Android 2.2 по никакъв начин не е оптимизиран за таблети. Защо LePad ще се продава в Китай въпреки този факт обаче, не знаем.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.