download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Radeon HD 6950 видеокартите с 1GB памет- видима заплаха за nVidia

19.01.2011 15:41 (преди 13 години и 3 месеца) | varban007 | показана 2085 пъти Статистики
След като HIS и Sapphire представиха идеи за подобни творения, Gigabyte очевидно нямат желание да изостават с материала.
Компанията Gigabyte е в готовност да пусне на пазара AMD видеокарта от най-новото поколение с един гигабайт видеопамет. Става дума за Radeon HD 6950, използваща мощния охладител WindForce 3X, характеризиращ се с три вентилатора, разположени върху масивен алуминиев радиатор.

Честотите на графичното ядро и GDDR5 паметта са съответно 870MHz и 5000MHz. На задния панел са разположени два DVI изхода, HDMI и Display Port (пълноразмерните версии). Охладителят се простира по почти цялата площ на платката. При производството на продукта Gigabyte използват висококачествени електронни прибори.

На пазара, както горе споменахме, вече съществуват алтернативни Radeon HD 6950 графични ускорители с 1GB графична памет – предложението на HIS например, с честоти 800/5000 MHz. Друго решение е моделът на Sapphire, който засега съществува на ниво "ценова листа".

В различни (онлайн) магазини ще забележите, че в момента се предлагат Radeon HD 6950 карти, но с 2GB памет. Идеята на “орязването”, което наблюдаваме при новите модели, е проста - с тази стратегия AMD цели да спечели ценовата битка срещу задаващите се GeForce GTX 560 видеокарти на nVidia (1GB по-малко памет води до ~10% по-евтин продукт).

Източник: Overclockers.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 19.01.11, 23:16, anonymous:
    Gigabyte <-> Nvidia
    Нещо сте оплескали статията! http://www.nvidia.com/object/IO_9438.html
  • Сряда, 19.01.11, 23:28, anonymous:
    Ако ти си прав излиза, че всяка отделна статия в интернет по този въпрос е сгрешена... Смятай за какво оплескване става дума!
  • Четвъртък, 20.01.11, 14:17, varban007:
    ” Gigabyte <-> Nvidia
    Нещо сте оплескали статията! http://www.nvidia.com/object/IO_9438.html

    1)Gigabyte си е един (стабилен) партньор на nVidia, така че между тях няма да има никаква битка.

    2)Едните произвеждат чипа (AMD), а другите го запояват на платка и придават завършен вид на видеокартата (Gigabyte).

    3)В случая, AMD обявяват, че искат Radeon HD 6950 да бъде обзаведен с 1GB памет с цел създаване на продукти с по-ниска цена. За партньорите (HIS, Gigabyte) "новите спецификации" не са по-трудни за реализиране - ще поставят по-малко чиповете GDDR5 / или ще използват такива с по-малък обем.

    4)Реализирайки по евтин продукт, казваме, че ще бъде по-конкурентоспособен срещу GeForce GTX 560. Тоест, тук ще се получи противопоставяне не между Gigabyte <--> nVidia, а между AMD <--> nVidia - тъй като и двете компании се занимават с производството на самите графични чипове.

    5)Ще спечелят ли Gigabyte и HIS от това начинание (да поставят 1GB памет на HD 6950) ?! Ами най-вероятно - да, защото общовалидна истина в бизнеса е, че с колко по-разнообразна продукция (стока) разполагаш, толкова по-голям е шансът да надделееш над конкурентите си. Оттам нататък те сами си правят сметката... В случая Gigabyte, HIS и Sapphire се конкурират помежду си, а не с партньорите, от които се снабдяват с материали за изделията си.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.