download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

„Глоб@лни библиотеки - България" достига с. Лесидрен

26.01.2011 17:47 (преди 13 години и 2 месеца) | varban007 | показана 5093 пъти Статистики
Лесидрен вече не е само красиво селище за отдих и туризъм, но и за безплатно обучение на хора от различна възраст в сферата на информационните технологии.
Програма „Глоб@лни библиотеки - България" е съвместна инициатива на Министерство на културата и Програмата на ООН за развитие. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона щ.д. от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс".„Глоб@лни библиотеки - България" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Програмата се стреми в рамките на пет години да повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и да помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.

И библиотеката на народно читалище „Възраждане 1923” в с.Лесидрен, община Угърчин в област Ловеч откри тържествено с красива пита и сол своята нова читалня с 5 автоматизирани работни места, мултимедия, екран и мултифункционално устройство.

Тържеството уважиха зам.областният управител на Ловеч Пламен Огнянов, кметът на община Угърчин Валентин Вълчев, кметът на село Лесидрен Въто Иванов, регионалният координатор на Програмата Мариана Иванова. Председателят на читалището Въло Петков и секретарят Павлина Райкова представиха своята визия за новите услуги на читалищната библиотека с презентация. Разказаха за новата си идея как децата ще обучават възрастните да работят в Интернет. Любопитството на всички присъстващи беше удовлетворено с обясненията за правилата за ползване още от същия ден. След пожеланието за успешна работа на г-н Огнянов и обещания за подкрепа и в бъдеще от страна на г-н Вълчев те прерязаха трикольорната лента. Най-нетърпеливите побързаха да се възползват от възможността да изпробват новата придобивка.

Очаква се обществените библиотеки да разширят своя обхват и дейности, като се превърнат в по-привлекателни за посетителите места и играят все по-важна роля в местното развитие. Програмата насърчи набирането на средства и застъпничеството, за да помогне на обществените библиотеки да бъдат припознати като средища за промяна и знание.

За успешното постигане на устойчиви резултати Програма „Глоб@лни библиотеки - България" разчита на съвместните усилия на правителството, местните власти и неправителствения сектор.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 26.01.11, 19:49, insecteater:
    Да им е честито. Скоро и тревненската ще я открият.

    Меду другото компютрите по тези проекти са с ограничени акаунти за обикновения потребител (което си е логично). В допълнение вижте как тарикатски чистят, като се лог-не стандартният потребител:

    ... Чудно ми е дали всичко им е лицензирано и активирано или са пропуснали.

  • Четвъртък, 27.01.11, 08:23, joniewalker:
    ” Да им е честито. Скоро и тревненската ще я открият.

    Меду другото компютрите по тези проекти са с ограничени акаунти за обикновения потребител (което си е логично). В допълнение вижте как тарикатски чистят, като се лог-не стандартният потребител:

    ... Чудно ми е дали всичко им е лицензирано и активирано или са пропуснали. „

    Работя към този проект. Абсолютно всичко е лицензирано и активирано. Просто чичко Били дарява всичко заедно с лицензите.

  • Четвъртък, 27.01.11, 10:45, insecteater:
    Че има лицензи за тях да - просто се чудех дали са активирани на всички компютри, които са доставени. А не като си пуснеш на някой от компютрите да речем офис пакета и да ти пищи, че иска активация или че имаш 30 дена и нещо подобно.
  • Четвъртък, 27.01.11, 10:48, joniewalker:
    ” Че има лицензи за тях да - просто се чудех дали са активирани на всички компютри, които са доставени. А не като си пуснеш на някой от компютрите да речем офис пакета и да ти пищи, че иска активация или че имаш 30 дена и нещо подобно. „

    Абсолютно всичко и навсякъде е лицензирано и активирано. Нали Били го дава без пари. Няма причина да не е ок. Виж, ако имат по другите стаи стари компютри, не знам.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.