download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sony представи наследника на PSP

29.01.2011 00:07 (преди 13 години и 1 месец) | deezel14 | показана 1997 пъти Статистики
Един от най-важните гейминг анонси за годината вече е факт - Sony представи наследника на PSP.

Засега за устройството се говори с кодово име NGP (Next Generation PSP), но вероятно това няма да бъде окончателното наименование на конзолата, когато тя започне продажбите си през зимата на 2011. Спецификациите на NGP са покъртителни. Четириядреният (!) ARM Cortex-A9 процесор и четириядреният видеоускорител я превръщат в най-мощната портативна конзола към момента. Според Sony NGP разполага с производителност, еквивалентна на тази на PS3. Разбира се, няма как това да не е поне малко преувеличено, но демонстрациите на игри като KIllzone и Uncharted изглеждаха убийствено добре.
Изчислителната мощ е само началото. NGP разполага с 5-инчов сензорен OLED дисплей с резолюция от 960 х 544 пиксела, което е четири пъти повече от разделителната способност на старите модели PSP. На гърба пък можем да открием огромен тъчпад, който се проектира върху дисплея. В комбинация с двата аналогови стика, сензора за движение (същият, който е интегриран в PS Move), жироскопа и двете камери, възможностите за иновативни и разнообразни методи на интеракция стават невъобразимо много.
NGP е и първата конзола на Sony, която ще използва нов интерфейс, различен от до болка познатия XMB. Игрите ще се разпространяват на флаш базирани носители, подобни на SD карти памет, но вероятно ще има и възможност за закупуване директно онлайн.
Новата конзола включва и множество други възможности за забавление - сред които са социален гейминг и геолокационни услуги.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.