download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Athlon II процесори носят названия “Phenom II”

31.01.2011 19:57 (преди 13 години и 1 месец) | varban007 | показана 2371 пъти Статистики
Сайтът CPU-World.com през годините се превърна в интересна енциклопедия, в която потребители могат да открият спецификациите на редки модели процесори. Според брандовата система на AMD, Phenom процесорите се позиционират в по-висок клас в сравнение с Athlon, но ето, че две конкретни CPU-та опетняват името “Phenom”.
Основната разлика между Phenom II и Athlon II процесорите е, че първите притежават кеш от трето ниво, докато при Athlon II той отсъства. В началото на месеца AMD незабележимо са представили четириядрен процесор, наречен Phenom II X4 840 (3.2 GHz). Този модел съвсем не може да се впише в екипа на „феноменалните”, тъй като при него изцяло отсъства L3 кеш. Такъв процесор може спокойно да носи името "Athlon II X4 650". Интересен е фактът, че Phenom II X4 830, макар с по-ниска стойност в названието след “X4” (830 < 840) и по-ниска честота си е достоен член на Phenom семейството, тъй като притежава кеш от трето ниво.

Другият псевдо-Phenom процесор е Phenom II X2 511, характеризиращ се с две ядра на 3.4GHz и 2 х 1MB L2 кеш. Подобно на Phenom II X4 840, този процесор отново не включва в спецификациите си кеш от трето ниво и “Athlon II X2 270” би било уместно название за него.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.