download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Използване на портативен флаш плеър в браузърите без инсталиране

28.02.2011 13:31 (преди 13 години и 1 месец) | dulo | показана 6198 пъти Статистики
Често, при използване на портативни (portable) версии на разнообразните браузъри се появява съобщение, че няма инсталиран подходящ flash плъгин. Ако често се налага да стартирате програми от USB-стик, ще е по-удобно да вградите флаш-плъгина в тези браузъри и повече да не се интересувате, дали на използвания компютър има инсталиран флаш-плеър.

     Това за щастие става много лесно чрез добавянето на само един файл в подходящата според съответния браузър папка.
     Необходим е файлът NPSWF32.dll, взет от вече инсталиран Flash Player. Свободно може да го изтеглите оттук - NPSWF32.dll, а ако се налага да го обновите, ще се наложи да го вземете от компютър, където е вече инсталиран новия плеър.
 

За Firefox:

     Файлът е необходимо да се постави в папката .../Firefox/Plugins. Ако в папката ../Firefox няма подпапка /Plugins, то е необходимо да я създадете и тогава да копирате файла в нея.
     Тествано сPortable Firefox 3.6.13.
 

За Opera:

     Файлът е необходимо да се постави в папката .../Program/Plugins. Ако няма такава подпапка (в различните USB-варианти това се среща), отново е необходимо да я създадете в .../Program и тогава да копирате NPSWF32.dll в нея.
     Тествано с Portable Opera 11.01.
 

За Chrome:

     В папката, съдържаща файла Chrome.exe създайте подпапка с имеPlugins и в нея копирайте изтегления файл.
     Браузърът Google Chrome е по-специален и е с вграден флаш-плеър. Ако не намери инсталиран външен плъгин, използва своя, който по избор може да бъде включен от командния ред чрез–enable-internal-flash.
     Тествано с различни версии на Portable Chrome - от 7.0.517 и нагоре.
 

    Не забравяйте, че за да заработи флаш-плеъра е необходим рестарт на браузъра. Нормалната работа на плъгина може да бъде проверена тук.
На някои места се препоръчва в гореизброените папки да бъдат копирани два файла flashplayer.xpt и NPSWF32.dl, чиито актуални версии могат да бъдат изтеглени оттук - plugins.zip, но при тестовете, проведени на 32-битовата версия на ОС Windows 7 SP1 това не се наложи.
 
     Това не е нещо ново, но се надявам да бъде полезно за всички привърженици на portable браузърите. Ако сте тествали с новия, 64-битов тестов плъгин от Adobe или имате въпроси и предложения, моля коментирайте.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 02.03.11, 11:39, dulo:
    Днес излезе обновяване за Firefox - 3.6.14, което засече, че използвания флаш плеър в портативния вариант на браузъра не е актуален. Актуалната версия към момента е Adobe Flash Player 10.2.152.32 и компресираната версия на актуалния NPSWF32.dll може да бъде изтеглен оттук - NPSWF32.zip.
         Файлът може да бъде взет от друг компютър с инсталиран актуален флаш плеър от папката %windir%\system32\Macromed\Flash\.
  • Сряда, 02.03.11, 13:23, angelicstar:
    Полезна новина! Решава ми много проблеми.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.