download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google пресметна своята полза за икономиката

30.03.2011 17:43 (преди 13 години) | dulo | показана 2370 пъти Статистики
Главният икономист на Google Хал Вериан (Hal Varian) представи на конференцията Web 2.0 Expo, проведена на 29 март, интересна презентация, в която е пресметната паричната полза от Google за икономиката на САЩ. Изчисленията показват около $119 милиарда годишно.

     Ползата за рекламодателите е определена по модела Vx – C(x), където V e ценността на едно кликване, x е броят кликвания, а C(x) е цената на кликванията. По този начин, Google е допринесъл за около $54 милиарда на рекламодателите за една година.
     Втората част е изчислена като икономия на времето на потребителя за търсене на информация. Според проведените независими изследвания, средното търсене на информация в обикновена библиотека отнема около 22 минути, а чрез Google, същото търсене на информация отнема около 7 минути. По този начин се получава икономия на време около 15 минути.
     Вериан е отчел в изчисленията си и сложността на запитванията. По този начин е получил средна икономия на време около 3,75 минути на ден. Средното почасово заплащане в САЩ възлиза на $22 и по този начин излиза, че всеки гражданин икономисва с помощта на Google около $1,37 на денонощие, което възлиза на около $500 в година. За националната икономика на САЩ сумата възлиза на около $65 милиарда в година.
     Крайната сума, изчислена от Вериан е $119 милиарда в година, която според него със сигурност е по-ниска от реалната.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 03.04.11, 14:05, angelicstar:
    Ами от сметката трябва да се изкарат от актива $54 милиарда на рекламодателите за една година и да се вкарат в пасива. Луди пари сипани само да накарат разни глупаци да си дадат парите за боклуци.
    Нанесли са вреда на всички за $54 милиарда. Направо така да си го кажат.
  • Неделя, 03.04.11, 16:15, phrozencrew:
    Това изследване не би трябвало да се съсредоточава само в САЩ и би трябвало да обхваща доста повече сфери от някакво си търсене и програма за реклама. Като си помисля, колко интересни проекта се хостват на http://code.google.com/ и са OpenSource! Хм, това си е своеобразен безплатен световен университет по програмиране. Кодовете, които са поместени там не можеш да си ги купиш и с много пари.
    Ами онлайн офиса, който позволява колаборативна работа, за разлика от доста други офис пакети - също безплатен!
    Има ли нужда да се споменава Android, на който всеки може сам да си напише програма по елементарен начин, използвайки езика за програмиране Simple. А след версия Android 2.6, устройствата, използващи операционната система се увеличават лавинообразно.
    Но и това не е достатъчно, като полза към световната икономика. Тия хора не се спират! В момента съм супер зарибен да изучавам новия им проект Effective Go - сериозен език за програмиране, който си е поставил амбициозната задача, да доближи максимално програмистите до бъдещето и философията на семантичния код. Проекта отново е напълно безплатен. Само като се видят имената, които са привлекли google в този проект, може да му падне кепето на човек! Само за гъдел ще спомена единия пичага Ken Thompson - един от създателите на C и бивш сътрудник в BellLabs!
    Можете да си изтеглите и безплатен учебник за Go:
    http://groups.google.com/group/golang-nuts/browse_thread/thread/5575422bd4cae2bb?pli=1
    Сигурен съм, че това ще доведе в доминиране и над езиците за програмиране. Google са просто ужасно креативни и полезни!
  • Неделя, 03.04.11, 20:24, joniewalker:
    Как ли от Microsoft ще сметнат приноса си в %% по отношение на Windows, Word, Excel, ... и още много други ...

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.