download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вече и 10-ядрени Xeon процесори

05.04.2011 00:11 (преди 13 години) | varban007 | показана 1491 пъти Статистики
Началото на втората четвърт от годината е отличен повод за обновяването на продуктовия асортимент. Intel решиха да използват момента и представиха нови високопроизводителни Xeon процесори, предназначени за сървъри и работни станции.
Една част от новите Xeon процесори принадлежат към серията Е7 и са изградени на база Westemere-EX архитектурата. Бюджетните модели спадат към Е3 и се базират на Sandy Bridge.

Нека разгледаме модела Xeon E7-28xx. Първата цифра след “E7” показва възможния брой процесори, които могат да работят на една система. В случая “2” показва, че две такива CPU-та могат да оперират заедно. Моделите Е7- 48хх и Е7-88хх моделите позволяват реализирането на конфигурация със съответно четири или осем процесора.

Тактовата честота на процесори от фамилията Xeon E7 е в диапазона 1.73 – 2.4GHz. Броят на ядрата при различните модели е шест, осем или дори десет. Кешът от трето ниво достига забележителните 30MB. Висшите представите се характеризират с поддръжка на технологията Hyper-Threading, позволяваща на десетядрените моделите да обработват до 20 нишки едновременно . Консумирана мощност не надхвърля 130W.

Процесорите от серията Xeon Е3 са далеч по-достъпни решения с конструктивно изпълнение LGA 1155 – ето защо може да ги разглеждаме като близки роднини на Core i5,i7 (Sandy Bridge) CPU-тата. Старшият модел тук е 4-ядрен, поддържа Hyper-Threading и работи на честота 3.50GHz. Петицата в индекса на някои процесори подсказва за наличие на вградено графично ядро.

Източник: Overclockers.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.