download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Как радиоактивният облак влияе на Twitter?

18.04.2011 09:15 (преди 13 години) | stefankr | показана 1898 пъти Статистики
На 11 март в Япония имаше земетресение от девета степен и всички започнаха да говорят за него. Twitter бе разтърсен от постове, поддържащи Япония. След като средствата за масова информация престанаха да дават постоянни отчети за ситуацията там, ситуацията се успокои. Проектът Socialintensity създаде интересна инфографика, показваща връзката между пътя на радиоактивния облак и активността в Twitter.
Градацията на облака е от зелено до розово, а активността на потребителите на Twitter е от светлосиньо до тъмно синьо.

Може да забележим, че когато облакът премине над европейските страни, териториите им започват да "потъмняват" - явно хората започват да се вълнуват. Ако пък се вгледате в Куба и голяма част на Африка, ще забележите, че хората там сякаш не се вълнуват от радиацията. Вероятно това не е така - просто там компютрите са рядкост, какво остава за Twitter.

За да разгледате инфографиката, посетете сайта http://www.socialintensity.org/.

Източник: computerra.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 21.04.11, 13:35, angelicstar:
    Ами сигурно хората си имат по-големи проблеми от някаква скапана кола. Много ясно.
    Пък може да не са въобще живи
  • Четвъртък, 21.04.11, 18:18, tegote:

    Не знам защо, но не успявам да намеря къде аджеба на 2km е тази улица, където пичовете са намерили кучето булдог? Истинско предизвикателство! Мъча да намеря решението на пъзела в свободното си време, но за толкова много часове не успявам да идентифицирам тази улица фантом! Почти съм се предал, просто я НЯМА!. Ако някой успее да намери улицата, който успее въобще, да даде линк. Ще го обявя за победител в "играта". Предполагам не са малко хората, които играят на "пъзели", даже дават пари за тях, купуват се няколко квадратни метра и ги редят. Линк на централата

  • Вторник, 26.04.11, 15:36, tegote:

    Днес е денят на Чернобилската централа, вчера в навечерието изгледах всякакви филми по случая и пак не можах да разбера къде точно е грешката, то хубаво са комплексни грешките, бързали са да приключат с теста, спряли са и защитите, но кое е първичното, което е създало проблемът? Точно за Антон Яначков въпрос, може и да е обсъждано вече и аз да не съм видял, но е хубаво и в тази тема да се обобщи, за момента може би трябва да се оправим сами от обща култура. Човек изпадне ли в депресия се случват и такива работи, като сега да няма кой да каже.

  • Четвъртък, 28.04.11, 09:23, tegote:
    Повишено ниво на радиоактивни благородни газове е регистрирано вчера в херметичната зона на пети блок на АЕЦ „Козлодуй”, съобщиха днес от централата. Инцидентът станал в 10:45 ч. по време на разуплътняване на елементи от първи контур на спрения за планов годишен ремонт блок. Работата била преустановена и всички намиращи се в помещението хора изведени, като са предприети мерки за нормализиране на радиационната обстановка.
     
    Няма отклонения в радиационния фон в района на АЕЦ “Козлодуй”
     
    Установено е, че активността се дължи на повишена концентрация на газ ксенон (Хе-133*). Мощността на еквивалентната доза от гама лъчение в херметичната зона е достигнала стойности до 10% от контролната граница.

    Всички работници, които били в херметичната зона, са преминали измерване на целотелесната активност, като резултатите показват, че
     
    няма превишения на допустимите нива за вътрешно и външно облъчване

    Максималната оценена доза на персонала, зает с разуплътняването, не превишава 0,05 mSv при предвидени за тази дейност 0,5 mSv.

    Мониторинг в помещенията извън херметичната зона показва, че не са превишени допустимите радиологични нива. Не са превишени и допустимите нива за изхвърляния през вентилационните тръби на 5 блок.

    Още в 18 ч. вчера радиационната обстановка в херметичната зона на блока е нормализирана, уверяват от централата. Назначена е комисия за анализ на събитието.
     
    Предварителната оценка по скалата INES е ниво "0"



    След като всичко си е в нормата за какво ни е тази новина???? Сигурно да отбележат тенденцията.

  • Четвъртък, 28.04.11, 22:48, tegote:
    Чернобил е може би най-голямата атракция за туристите! Попитах приятел дали е съгласен да идем на Чернобил, той се съгласи като каза "Ами мен не ме бърка, сбъркан човек какво може да го сбърка". Това ми подейства още по-стимулиращо! В резултат намерих и координати на които след телефонен разговор ще знаете и от къде да хванете транспорт. Включва и храна, може би и спане, защото екскурзията може да се проведе от 1-3 дни.
    Така че... Напред към Чернобил Чувството е някак много странно да си там.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.