download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Осемядрен процесор от поколението Bulldozer – производителност

06.05.2011 00:50 (преди 12 години и 10 месеца) | varban007 | показана 2456 пъти Статистики
След като се запознахме с микроархитектурата на предстоящите чипове, после с названията, опаковките и т.н., сайтът DonanimHaber вече публикува и PCMARK Vantage/3D Mark Vantage тестове на осемядрен Zambezi процесор, изправен срещу конкурентите си от лагера на Intel.
Без повече отклонения, нека сега погледнем към изображението по-долу, което има огромен потенциал да убие надеждите на всички AMD фенове. Вижда се, че осемядреният процесор от ново поколение в PCMARK Vantage показва почти еднакъв резултат като този, постигнат с четириядрения Core i7-2600K.

Представени са и резултатите от 3D Mark Vantage теста, като тук е уместно да обсъждаме шестядрения AMD Phenom II X6 1100T и новия осемядрен Zambezi, тъй като и двата използват AMD Radeon HD 6670 видеокарти. AMD “FX 8-Core” процесорът показва само около 20% преимущество.

Проведената тестова сесия не може да ни ориентира точно в производителността на новите CPU на AMD – нито е спомената тактовата честота на AMD “FX 8-Core”, нито в 3D Mark Vantage можем да получим ясна представа за бързодействието на това CPU спрямо Intel-ските модели, разчитащи на вграденото видео. Затова ... нека задържим емоциите (ако изобщо има такива) до появата на първите ревюта.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.