download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Четириядрените Sandy Bridge Е започват от 3.6GHz (заводска честота)

11.05.2011 18:59 (преди 12 години и 10 месеца) | varban007 | показана 1330 пъти Статистики
Turbo Boost ще позволи автоматичен овърклок до 3.9GHz.
Днес страниците на сайта Fudzilla потвърдиха (докладваха същите стойности, които разбрахме преди месец) тактовите честоти на някои от предстоящите процесори на Intel от високия клас. Както вече знаем, това са продукти, произведени по 32-нанометровия процес и изградени по най-новата микроархитектура на „малкото синьо” – Sandy Bridge E.

И този път Intel няма да надвишат 4GHz, но пък Sandy Bridge E ще се характеризират с доста високи честоти. „Шестядрената версия” ще работи на 3.3GHz, като с помощта на Turbo Boost технологията тя може динамично да се изменя до 3.9GHz.

Sandy Bridge E с четири ядра идва със заводска честота от 3.6GHz, която го прави най-високочестотния модел в четириядреното Intel семейството. Едно от ядрата може да достигне 3.9GHz при автоматичен овърклок.

Четириядрените Sandy Bridge E CPU-та са способни да обработващ общо осем нишки, имат 130W консумация и работят с четириканална памет от тип DDR3-1066 и DDR3-1333 (но едва ли ще са проблем и по-високите честоти). За голяма радост на повечето ентусиасти, в кристала на процесора не присъства графично ядро.

Тактовите честоти от рода на 3.3GHz – 3.6GHz предвещават висок овърклокърски потенциал на новите играчи във високия клас, за което трябва да допринася и 32-нанометровия процес. Но все пак, да не прибързваме с подобни изводи преди да сме видели реалните възможности на първите Sandy Bridge E CPU-та.

Източникът, обаче, не дава никаква информация относно честотите на другите модели в новото семейство. А едва ли ще има само един четириядрен и един шестядрен представител.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.