download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

VIA представя най-икономичния четириядрен процесор

14.05.2011 01:10 (преди 12 години и 10 месеца) | varban007 | показана 1156 пъти Статистики
Компанията VIA Technologies обяви спецификациите на най-енергийно ефективния 64-битов четириядрен процесор, изграден на база х86 архитектурата. Производителят твърди, VIA QuadCore предоставя отлична производителност при многозадачна работа, възпроизвеждане на мултимедия и интернет приложения, при това консумира само 27.5W електроенергия.
Четирите ядра (Isaiah) са разположени на два полупроводникови кристала и се характеризират с работна честота 1.2GHz. Чиповете са произведени по 40-нанометров процес. Наличен е 4MB кеш от второ ниво. Реализираният дизайн е в състояние да предложи висока производителност в приложенията, оптимизирани за многопоточна работа.

Новият процесор поддържа технология за виртуализация, наречена VIA VT. Благодарение на нея виртуализираните софтуерни приложения ще използват пълноценно процесорния ресурс. CPU-то притежава хардуерен AES модул и поддържа SHA-1, SHA-256, SHA-384 и SHA-512 алгоритмите.

Конструктивното изпълнение на VIA QuadCore е съвместимо с това на VIA Eden, VIA C7 and VIA Nano E-Series и VIA Eden X2 процесорите. Новият четириядрен продукт се очаква да намери място в мобилния сегмент (нетбуците и системите от тип "всичко в едно"), както и в минисървърите.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.