download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Skype прекратява съвместната работа с Digium. Прекратява се поддръжката на Skype за Asterisk.

26.05.2011 00:21 (преди 12 години и 10 месеца) | dulo | показана 2624 пъти Статистики
По всичко изглежда, че покупката на Skype от Microsoft вече дава първите плодове. На 24-ти май Digium извести своите клиенти, че от 26-ти юли се прекратява продажбата на продукта "Skype for Asterisk". Чрез този модул бе възможна интеграцията на Skype със софтуера за компютърна телефония с отворен код "Asterisk". Asterisk е предназначен за изграждане на частна телефонна централа за осъществяване на безплатни разговори в рамките на локална мрежа, както и свързването с други телекомуникационни оператори чрез VoIP или PSTN.

Ето някои откъси от писмото на Digium:
     "След 26-ти юни продажбата и активацията на "Skype for Asterisk" ще бъдат прекратени."
     " Skype for Asterisk" бе разработен от Digium съвместно със Skype. Продуктът включва собствен софтуер, принадлежащ на Skype, чрез който Asterisk може да се присъединява към мрежата на Skype като нативен клиент. Компанията Skype взе решение да не продължава договора, който ни позволяваше да използваме това програмно осигуряване. Ето защо, продажбите и активациите на "Skype for Asterisk" ще бъдат прекратени на 26-ти юли 2011 година."
     Тези промени не би трябвало да засегнат съществуващите потребители на "Skype for Asterisk". Представителите на Skype ни увериха, че ще продължат поддръжката на съществуващото програмно осигуряване в продължения на още две години, както е и указано в договора с Digium. Очакваме, че потребителите на "Skype for Asterisk" ще могат да използват своите системи Asterisk в мрежите на Skype поне до 26-ти юли 2013 година. Skype може да удължи този срок по свое усмотрение."
     "Skype for Asterisk" ще продължи да се продава до 26-ти юли 2011 година. Моля, завършете предварително планираните си покупки и активации до тази дата."
     "Благодаря за бизнеса с нас"
 
     Digium, Продуктово управление.
 
     Източник: Voip Tech Chat

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Четвъртък, 26.05.11, 21:14, hoseto_:
    това е нещо нормално, все пак със Skype се занимават вече умниците от Microsoft, пък и проблема е само в последната версия
  • Петък, 27.05.11, 00:09, anonymous:
    Лао Дзъ не казал нищо и продължил да се усмихва.

    ангелче, жал ми е за теб . верно ти е промит мозъка ,но това е нормално .в предвид социалната ти среда .бих бил много щастлив ако не коментираше неща които не разбираш .не ти е там силата ...политиката или строя ако щеш .предубеденаа си .по ти подхожда да даваш съвети ,по програмиране или да извеждаш факти .както в темата .това което ни учудва .която между другото е доста интересна .но моля те престани с тези комунистически манифести . този строй отдавна си замина доказвайки , че е само една утопия .

  • Петък, 27.05.11, 00:32, joniewalker:
    ангелче, жал ми е за теб . верно ти е промит мозъка ,но това е нормално .в предвид социалната ти среда .бих бил много щастлив ако не коментираше неща които не разбираш .не ти е там силата ...политиката или строя ако щеш .предубеденаа си .по ти подхожда да даваш съвети ,по програмиране или да извеждаш факти .както в темата .това което ни учудва .която между другото е доста интересна .но моля те престани с тези комунистически манифести . този строй отдавна си замина доказвайки , че е само една утопия . „

    _pompq_, ангелстар е толкова от виетнамски произход, колкото аз съм от Сириус.

  • Петък, 27.05.11, 14:32, anonymous:
    ако е от виетнамски произход от всички най много ще мрази комунизма,ама не е.
  • Събота, 28.05.11, 12:23, кака.лара:
    Добре де. Без това на Asterisk му трябва Skype колкото на квадрата пети ъгъл. Правилно спират проекта.
    Само да не им стане навик да насмитат проектите с отворен код.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.