download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Namecoin: децентрализирана и защитена DNS, бзирана на P2P

27.05.2011 17:47 (преди 12 години и 10 месеца) | dulo | показана 3793 пъти Статистики
Новата DNS-система на Namecoin е базирана на съществуващата система за електронна и криптирана валута Bitcoin, за която вече сме разказвали (P2P пари). Защитата на двойките домейн/DNS се осигурява чрез разпределеното изчисляване на хеша в P2P мрежа. По този начин никой не може да изземе вашия домейн, както се случи неотдавна с множество торент-трекери и покер сайтове (по-точно е да се каже, че за изземането на домейн от тази система са необходими изчислителни ресурси, несъответстващи на важността на задачата).
Скептиците може и да кажат, че сега с пари, които никой не използва можете да заплатите за сайт, който никой не може да посети. Но има и други гледни точки. Това е алтернативна DNS система и ако популярността и нарасне с темповете на Bitcoin, то може да станем свидетели на наистина децентрализирана DNS.
     Системите Namecoin и Bitcoin са напълно идентични, с тази разлика, че вместо отделните монети в Bitcoin, в Namecoin се използват двойките домейн/DNS, а финансовите транзакции са заменени с транзакции new, first-update и update. Пълната инструкция по регистриране и конфигуриране на Namecoin може да намерите тук.
     Засега в Namecoin се регистрират домейни само в .bit зоната. Мощността на разпределената P2P мрежа гарантира, че няма как да се появят два еднакви домейна и че вашият DNS адрес не може да бъде присвоен на чужд сайт.

   Подробности: Namecoin

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.