download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нов алгоритъм за депикселизация на графиката

02.06.2011 15:06 (преди 12 години и 10 месеца) | dulo | показана 2138 пъти Статистики
Йоханес Копф (Johannes Kopf) от Microsoft Research съвместно с професор Дани Лисчински (Dani Lischinski) от йерусалимския университет катедра "Компютърни науки и инженерство" публикуваха научна работа, в която се описва нов алгоритъм за депикселизация на изображенията, значително превъзхождащ всички съществуващи досега методи. Разликата наистина е грандиозна. Депикселизацията е превръщане на изображения с ниска разделителна способност (например от 8-битови игри) в изображения с висока разделителна способност.

В изображението по-горе се вижда, че новият метод (картинките в средата) работи значително по-добре всички досега съществуващи методи. Сравнението на десетки преобразувани илюстрации, обработени чрез различни методи на депикселизация можете да намерите тук. Необходимо е да задържите указателя върху съответния метод (Nearest, Bicubic, и други), за да наблюдавате доколко удачно се е преобразувало съответното изображение.
     Изглежда че алгоритъмът е приспособен да се справя най-добре със старите компютърни игри, понеже всички изложени примери принадлежат на този жанр. Алгоритъмът може успешно да бъде използван за "възкресяване" на някои от тези култови игри - например, да се създаде емулатор с много високо качество на графиката, достигащо HD. Погледнете как изглежда един от вариантите на популярната Super Mario, преобразувана в графика с висока разделителна способност с помощта на този алгоритъм. Изглежда доста съвременно. С помощта на новия алгоритъм тези игри могат да станат отново хитове на IPad и Android устройствата, а и не само. Възможно е да станем свидетели на своеобразно "завръщане в бъдещето" за тези великолепни игри.


 
     Подробности: Microsoft Research, Dani Lischinski, Johannes Kopf

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.