download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Skype отново спря да работи

07.06.2011 16:11 (преди 12 години и 9 месеца) | spursy | показана 2786 пъти Статистики
Пореден срив разгневи потребителите на популярната програма.
Днес, може би, най-популярната програма за интернет телефония и чат - Skype, отново спря да функционира нормално. Припомняме ви, че това се случи и в края на месец Май, тази година, а през декември 2010г. имаше сериозен срив, който доведе до проблеми за повече от едно денонощие (Skype спря да работи и разбуни потребителите си). Много компютърни потребители от цял свят към момента не могат да се свържат към сървърите на Skype. Проучване на Download.BG показва, че по-голяма част от потребителите в България също са засегнати от проблема и не могат да използват програмата по предназначение.
Хора от различни континенти алармираха за проблема чрез социалните мрежи и Twitter. Голяма част от недоволството е насочено към софтуерния гигант "Майкрософт", който наскоро обяви, че закупува популярната комуникационна програма (Microsoft купи Skype). Въпреки, че сделката все още не е финализирана, мнозинството от потребителите смятат, че именно Microsoft имат основна "заслуга" за честите проблеми.

От официалният сайт за съобщения на Skype, собствениците обявиха, че заради проблем в конфигурацията, част от потребителите са били изключени. Също така поясняват, че вече е идентифицирана причината за проблема и се работи по разрешаването му. От Skype смятат, че ако сте били засегнати от проблема, трябва да започнете да забелязвате подобрение в рамките на следващия час. Логването би трябвало да стане автоматично и потребителите не е нужно да го правят ръчно и повтаряйки тази операция. От компанията се извиняват за причинените неудобства.

Дали тези извинения обаче ще успокоят потребителите или напротив, тепърва предстои да разберем. Много частни лица и дори бизнес организации търпят финансови загуби, поради поредната невъзможност да използват популярния софтуер. Дали някои от тях ще потърсят по-сигурна алтернатива ще видим в близко бъдеще.

Защо не опитате някоя алтернатива за комуникация? В каталога ни има доста заглавия. Също така, чата в Download.BG е безплатен .

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 07.06.11, 19:20, soft-support:
    insecteater определено уцели десетката с това лого!
  • Вторник, 07.06.11, 19:28, anonymous:
  • Вторник, 07.06.11, 20:36, phrozencrew:
    Хах! Логото кефи!
    Ако бях един фен на световната конспирация, бих си помислил, че M$ наистина се насочват лека-полека към бизнеса с мобилни устройства - gsm-и, таблети и малки touchscreen лаптопи. Бих си помислил и че това, което се случва никак не е случайно (и при мисълта за това бих си клатил ушите многозначително цъцъкайки ). Бих си помислил още, че освен с Samsung, HTC и M$-Nokia, микромеките имат тайни договори и с други популярни GSM-производители и могат да получават някаква информация колко се е засилил трафика на мобилни разговори, докато Skype е бил out.

    Но аз не обичам конспирациите и никога не бих си помислил, че кифочите от Редмонд могат да ползват толкова провокативен и манипулативен маркетинг. Това е просто обикновен проблем (случил се от чиста случайност!), който горкичките се опитват да решат всячески, само и само потребителите да не са разочаровани. Такива проблеми са се случвали всеки ден, ам сме били кьорави да не ги видим. Всъщност добре, че купиха Skype, щото ако тоя проблем беше станал преди няколко месеца нямаше да има кой да поправи щетите и всички щяха да са много нещастни.
    Пожелавам на M$ да купи и facebook, та белким и аз да им се доверя и да си направя регистрация!

  • Вторник, 07.06.11, 21:31, joniewalker:
    ” Хах! ...Пожелавам на M$ да купи и facebook, та белким и аз да им се доверя и да си направя регистрация!

    Пепел ти на устата.

  • Сряда, 08.06.11, 12:10, dreamskill:
    тъкмо бях започнал да се чудя защо все още скайп бачка

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.