download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Изобразяване на PDF чрез HTML5 и JavaScript

17.06.2011 12:30 (преди 12 години и 10 месеца) | dulo | показана 1865 пъти Статистики
Андреас Гал (Andreas Gal) съвместно с колегите си от Mozilla разработиха енджин за изобразяване на PDF файлове само чрез HTML5 и JavaScript.

Според създателите, рендерирането на PDF директно в браузъра е много по-удобно за потребителите, понеже не се налага използването на външно програмно осигуряване за разглеждане на PDF файлове. Освен това далеч не всяка програма за разглеждане на PDF поддържа всички важни спецификации на този файлов формат, а и не се налага усвояването на интерфейс, различен от този на браузъра.
     Използването на плъгини към браузърите също не е идеално решение, понеже по този начин възникват потенциални проблеми със сигурността.
     Разработването на енджина pdf.js е започнало само преди около един месец, но програмистите вече са решили да уведомят Интернет аудиторията. Те са имали намерение най-напред да вградят основните особености (шрифтовете Type 1, градиентите и други), но неочаквано за тях интересът към проекта се оказал дотолкова голям, че те взели решение за публикуване на рендера за PDF още преди той да е напълно готов за използване.
     Идеята на проекта pdf.js е достигането на идеално (пикселно идентично) съответствие за PDF документите. Представен е научен доклад с описание на JavaScript-компилатора, като и първоначално демо. Засега все-още възникват доста грешки при изобразяването, но става ясна същността на проекта.
     Авторите са убедени, че след около три месеца pdf.js ще достигне ниво, позволяващо четенето на голяма част от PDF документите в глобалната Мрежа.
     Проектът е със свободен лиценз (модифициран BSD) и може да бъде използван не само в Mozilla, а и в другите браузъри.

     Подробности: Andreas Gal

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.