download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Seagate предлага HDD дискове за таблети

26.06.2011 00:37 (преди 12 години и 9 месеца) | varban007 | показана 1080 пъти Статистики
Магнитната технология отново надделява над твърдотелната
При конструирането на таблети производителите предпочитат да използват твърдотелни сторидж устройства с обем от 2 до 64GB, които се характеризират с липса на въртящи елементи и компактност. Но ето, че Seagate тази седмица решиха да представят ново семейство от HDD-та с дебелина на корпуса 7 мм – Momentus Thin. Такъв диск с обем 250GB на цена $279 ще намери място в таблета Archos G9 с диагонал на екрана 8” и 10”, който трябва да се появи на пазара в края на месец септември.

Momentus Thin серията е предназначена за свръхтънки ноутбуци и таблети. Дисковете са с размер 2.5” и налични в капацитет 160, 250 и 320GB. Скоростта на въртене на шпиндела е 5400 или 7200 об/мин, а обемът на кеша - 16MB. Налице е и технология за криптиране на данните.

Трябва да споменем, че Seagate не е първата компания, конструирала HDD-та с подобни размери. Преди около година Hitachi демонстрираха своята Z-серия твърди дискове, които достигаха капацитет 320GB и скорост на въртене 7200 оборота в минута при същата дебелина – 7 мм. Конкуренцията между ключови хардуерни производители може да осигури още една пазарна ниша на класическите HDD дискове - ултратънките мобилни устройства. А както знаем, използването на HDD дискове вместо твъдротелните им алтернативи допринася за по-ниската цена на крайния продукт, както и по-големи обеми за съхраняване на информация.

Източници: Overclockers.ru; Xbitlabs.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.