download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

7Gbps безжичен трансфер през 2013 г.

29.06.2011 20:23 (преди 12 години и 9 месеца) | varban007 | показана 2033 пъти Статистики
60GH-ови електромагнитни вълни ще свързват различните устройства
С увеличаване на изчислителната мощ нараства и необходимостта от нови интерфейси, които ефективно да предават информацията между устройствата. Преди известно време се появи USB 3.0, който в близките години изцяло ще измести предходната версия. Подобна прогноза може да отнесем и към SATA 6Gbps. PCI Express 3.0 вече е факт и ще намери място в Intel платформите от най-ново поколение. Споменатите интерфейси предоставят скорост на трансфер от 5Gbps (за USB3.0) до 8Gbps (зa PCIe 3.0 x1), която се постига посредством медни проводници. Но нещата са на път да претърпят промяна ...

Алиансът WiGig разработва безжична технология, която е способна да предава данни със скорост 7Gbps, използвайки вълни с честота 60GHz. Разработката е ориентирана в три направления. Първо, разширяване на спецификациите на PCIe интерфейса с възможност за безжично свързване на разнообразни устройства – от твърди дискове до видеокарти. Второ, безжично свързване на USB 3.0 устройства. И трето, безжично свързване на монитори/телевизори посредством безжичните версии на HDMI и DisplayPort.

Недостатък на новата технология се явява ограниченото разстояние, на което устройствата ще комуникират. Идеалните условия за работа се създават в случая, в който предавателят и приемникът са в рамките на една стая. Сигналът се отразява от стените, но едва ли ще достига от единия край на жилището до другия.

Първата продукция, използваща технологията за безжичен пренос с честота 60GHz, се очаква през 2013 г. – поне така твърди ръководителят на WiGig Alliance Марк Гродзински.

Източници: Overclockers.ru; Cnet.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 30.06.11, 07:12, joniewalker:
    Все повече, все повече облъчване.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.