download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Троянска мишка

30.06.2011 14:16 (преди 12 години и 9 месеца) | dulo | показана 2674 пъти Статистики
Специалистите от Netragard, чиято основна дейност е тестването на компютърните системи към злоумишлени действия проведоха още една забележителна операция. Те получили поръчка от фирма, чието име не се споменава, за проверка на надеждността на добре защитената фирмена компютърната мрежа и запазените в нея данни към съвременните социални и технически методи за неоторизиран достъп до файловете.
За решаване на поставената задача техническият директор на Netragard г-н Адриел Десотелс (Adriel Desautels) предложил да се използва специално оборудване. Хакерите от Netragard използвали обикновена USB мишка от Logitech, но преработена да служи като троянски кон.

     В самата мишка е бил инсталиран миниатюрен чип, имитиращ потребителска активност. Микроконтролерът Teensy, снабден със специална програма се задейства след около една минута от включването на компютъра, след което активира шпионска програма, записана в миниатюрна флаш-памет.
     При подготовката хакерите използвали списък на хората в тестваната фирма. След анализ на списъка са били подбрани няколко души, всеки от които получил по една нова компютърна мишка от специално проведената "рекламна кампания". Устройствата са били с оригинални опаковки и със съответните маркетингови материали, благодарение на което избраните жертви не са заподозрели нищо.
     Три дни по-късно, шпионските програми се свързали със сървърите на Netragard, а след още няколко дни специалистите публикували подробен отчет за проведената проверка.
     Подобни сериозни проверки обикновено се използват при тестването на сигурността на различните държавни учреждения в Америка.

     Подробности: The Register

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.