download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

MSI са първи в PCI Express 3.0 поддръжката?

08.07.2011 18:17 (преди 12 години и 9 месеца) | varban007 | показана 938 пъти Статистики
MSI е първият производител на дънни платки платки, който ще пусне модел с поддръжка на трета генерация PCI Express интерфейс. Продуктът носи названието MSI Z68A-GD80 (G3) и е предназначен за работа с процесорите от LGA 1155 платформата.
Трудно е да се каже дали MSI наистина са изпреварили конкуренцията с PCIe 3.0 предвид факта, че ASrock още миналата седмица представиха конкурентния модел Fatal1ty Z68 Professional Gen3. Все пак, самочувствието на производителите в случая не е от значение – за крайния потребител и важно, че ще получи дънна платка с последното поколение на PCI Express шината.

PCI Express 3.0 удвоя скоростта на PCI Express 2.0 (една линия вече трансферира 1GB/s вместо 500MB/s), но ще може да се използва пълноценно едва след излизането на Ivy Bridge процесорите и PCIe 3.0 видеокарти.

MSI Z68A-GD80 (G3) дънната платка е продукт, насочен към ентусиастите и използващ “Military Class II” компоненти. Налични са три слота PCI Express 3.0 x16 и четири SATA 6.0Gbps и USB 3.0 порта. За потребителите, които желаят да използват вграденото в процесора видеоядро, MSI са предвидили DVI и HDMI изходи. Z68A-GD80 поддържа технологията Lucid Virtu, която автоматично превключва между интегрираната и дискретната графика в зависимост от изискванията на софтуера.

Източници: Nordichardware.com; Overclockers.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.