download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sandy Bridge-EP – осем ядра 3.0GHz и 150W TDP

13.07.2011 09:05 (преди 12 години и 8 месеца) | varban007 | показана 1094 пъти Статистики
Неведнъж сме споменавали, Sandy Bridge-EP поколението процесори ще да заемат високия и сървърен клас, където в днешните Sandy Bridge настолни процесори нямат влияние.Конструктивно изпълнение на новите продукти ще Socket LGA2011 и задачата им за бъдещите месеци/години е да изместят LGA1366 CPU-тата.

Във форума на азиатския сайт coolaler.com вече се появи CPU-Z скрийншот на тестова система с два Xeon (Sandy Bridge-EP) процесора. CPU-тата са инженерни мостри, работещи на 3.0GHz при напрежение 1.181V и консумиращи 150W. Технологичният процес е 32-нанометров, броят на физическите ядра е осем като се поддържа и технологията HyperThreading. Така Task Manager-ът на Windows показва общо 16 виртуални ядра.

Интересни са изображенията, на които се сравняват физическите размери на Ivy Bridge и Sandy Bridge-EP процесорните платки. Значително по-голямото конструктивно изпълнение се дължи на двойно повече DDR3 канали, повече ядра и транзистори.

Ivy Bridge процесорите, които са всъщност умален вариант на Sandy Bridge (миграция от 32nm към 22nm), се очаква да се появят през втората четвърт на 2012 г. Ентусиастската и сървърна Sandy Bridge-EP платформа ще дебютира по-рано същата година – през месец януари.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.