download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AMD A8-3870 ще се предлага с отключен множител

21.07.2011 00:05 (преди 12 години и 8 месеца) | varban007 | показана 2231 пъти Статистики
Подобно на Sandy Bridge LGA 1155 процесорите, Llano платформата на AMD показа много слаби способности при овърклок по "шина" (базова честота). Освен това, процесорите в новото семейство се характеризират и със заключен множител, което е допълнителна пречка в покоряването на високи тактови честоти. Преди няколко дни японски ентусиаст успя да накара А8-3850 да заработи на 4,9GHz, но този резултат остава много назад спрямо тези, които се постигат с Intel-ски процесори.
Логичен подход от страна на AMD при Llano платформата бе да предложат процесор(и) с отключен множител. Така честотата на CPU-то може да бъде повишавана без необходимост да се увеличава тази на "системната шина", оттам и другите компоненти в системата няма да бъдат негативно засегнати от действията на овърклокърите.

По информация на сайта Donanim Haber AMD ще представи четириядрен процесор на име А8-3870 с работна честота 3.1GHz и свободен множител. Въпросното CPU се характеризира с конструктивно изпълнение Socket FM1 и вградена графика – Radeon HD 6550D с 400 поточни процесора и честота на ядрото 600MHz. Контролерът на паметта ще поддържа работа с DDR3-1866 модули в двуканален режим. Консумацията на AMD А8-3870 няма да превишава 100W. Появата на новия процесор се очаква през четвъртото тримесечие на годината.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.