download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Gigabyte дъно с Intel X79 чипсет - GA-6PXSV

12.08.2011 17:13 (преди 12 години и 8 месеца) | varban007 | показана 2210 пъти Статистики
Дънните платки с конструктивно изпълнение LGA 2011 трябва да бъдат пуснати през четвъртото тримесечие на текущата година, а техни фотографии сме виждали още преди месеци. Турският сайт Donanim Haber сега успя да публикува и изображение на Gigabyte GA-6PXSV дъното, снабдено с Intel X79 системна логика и един LGA 2011 сокет.
Вглеждайки се в печатната платка веднага прави впечатление наличието на осем DIMM слота, симетрично разположени от двете страни на процесорния сокет. Както вече ни е известно, процесорите в изпълнение LGA 2011 ще поддържат четириканална работа с DDR3 памет – в конкретния случай за всеки канал са предвидени по два слота. И ако във всеки от DIMM-овете може да бъде поставен 8-гигабайтов модул, то общият обем поддържана памет при това дъно възлиза на 64GB.

По повод поддръжката на PCI Express версия 3.0 досега имаше противоречиви мнения. Надписът "PCI Express 3.0" върху дънната платка, обаче, защитава по-оптимистичния вариант – а именно, че LGA 2011 процесорите изначално ще се характеризират с поддръжка на новия интерфейс. Производителят е поставил два PCI-E x16 слота, един PCI-E x8 и един PCI-E x4. Вижда се, че дори завещаният PCI отново е намерил място на продукт от новото поколение.

Друга характеристика на Gigabyte GA-6PXSV платката е наличието на два SAS порта, предаващи данни със скорост 6Gbps. За десктоп твърди дискове производителят е поставил достатъчно SATA-600 портове.

За сега не ясно кога този продукт ще стъпи на пазара и каква ще е неговата цена. Но все пак, наличието на бързи интерфейси за пренос на данни, включително и поддръжка на такива от корпоративния клас (SAS) дори при настолните продукти, предвещават успех на LGA 2011 платформата и сериозна преднина на Intel пред конкуренцията.

Източници: donanimhaber.com; overclockers.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.