download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Intel обезопасяват онлайн търговията

28.10.2011 16:17 (преди 12 години и 5 месеца) | varban007 | показана 1860 пъти Статистики
Нов метод за аутентификация в Интернет пространството
Паролите за достъп в различни сайтове и социални онлайн портали са уязвими. Независимо дали използвате защитена връзка или не, паролите винаги могат да бъдат откраднати, ако атакуващият правилно е замислил подхода си и се е снабдил с необходимия за целта софтуер и мрежова апаратура. Intel вече са готови с предложение за по-сигурно сърфиране в Мрежата. Новата технология е получила названието Intel Identity Protection Technology и е съвместима с второто поколение Core и Core vPro процесорите.

Същността на технологията се изразява в използването на система за аутентификация на две нива и в случай, че паролата на потребителя бъде открадната, това няма да позволи на атакуващите да получат достъп до информацията ви. Първото ниво е стандартно – необходимо е въвеждане на потребителско име и парола, а второто ниво представлява особен хардуерен маркер, който е заложен в самия централен процесор (уникален идентификатор).

При посещението на сайтове, които поддържат новата технология за аутентификация, на потребителя се предлага използване на приложението Intel Identity Protection. След протичане на първото ниво, уеб-сайтът съхранява идентификатора на персоналния компютър на ползвателя, който ще се сверява с оригиналния с помощта на шестцифрен код, генериран по определен алгоритъм на всеки 30 секунди.

Новата система за безопасно сърфиране ще бъде внедрена в големите интернет проекти в близките няколко месеца. До момента с поддръжка на Intel Identity Protection могат да се похвалят eBay и PayPal.

Източник: overclockers.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.