download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Когато мобилните процесори станат сървърни...

04.11.2011 07:44 (преди 12 години и 5 месеца) | varban007 | показана 2218 пъти Статистики
HP официално обяви своята нова инициатива, която е насочена към създаването на нова сървърна платформа, отличаваща се с висока енергийна ефективност и лесно изграждане на евтино оборудване. Програмата е получила името Project Moonshot и в рамките на проекта се цели изграждането на сървърни системи с 89% по-ниско енергопотребление спрямо съществуващите решения, 94% по-високо ниво на компактност и 63% по-ниска цена спрямо тази на традиционните сървъри.

Такова решение може да заинтересова компаниите, които се занимават с предлагане на уеб приложения или хостинг услуги. Първите системи, създадени по инициативата Project Moonshot са получи наименованието HP Redstone Server Development Platform и като за начало ще използват процесорите Calxeda EnergyCore ARM Cortex (с ARM архитектура), а след време се очаква интегрирането на процесорите Intel Atom. Платформата HP Redstone позволява разполагането на 2800 процесора в едно шаси. Освен това, тя е проектирана по начин, който улеснява установяването на връзката с периферните устройства.

В групата от компании, поддържащи Project Moonshot и готови да предоставят свои софтуерни и хардуерни разработки на HP, са ARM, Calxeda, Canonical, Red Hat и AMD (разработчиците на хардуера за AMD SimNow симулации).

Източници: marketwire.com; overclockers.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.