download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пет безжалостни начина да се управлява електронната поща

02.12.2011 16:55 (преди 12 години и 3 месеца) | stefankr | показана 2128 пъти Статистики
Виртуалният безпорядък е разрушителен за вашата продуктивност, както и реалния. Затова вие трябва да бъдете безжалостни към електронната си поща. Ето кои са петте правила от сайта selfhacker.ru за управление на имейлите.
1. Не се страхувайте да изтривате прочетените съобщение. Страхът, че с изтриването на писмото ще изчезне някаква важна информация е най-разпространената причина, заради която хората препълват имейлите си. Но да загубиш едно важно съобщение сред милиони е още по-лесно. Затова след като прочетете и се убедите, че писмото не съдържа нищо, което да ви послужи в бъдеще, безжалостно го изтрийте.

2. Не всяко от получените писма е достойно за отговор. За да разберете дали си струва да отговаряте на едно писмо, просто погледнете кой е неговият подател. Дори най-надеждните филтри могат да допуснат спам във входящата ви поща.

3. Много хора, получавайки прости съобщения от рода на: "Искаш ли да се срещнем през почивните дни?", вместо да отговорят с "да", "не" или "нека помисля още малко", затварят писмото, след известно време пак го отварят, отново го препрочитат и така цял работен ден. Това е губене на време. Не отваряйте пощата си "просто да я погледнете". С имейлите действайте по проста формула: отваряне, отговор, изтриване.

4. Не губете за проверка на електронната си поща време, което не е предназначено за това. Няма смисъл да се четат имейли преди заспиване или в почивните дни. Все едно - няма да тръгнете да търсите решение на проблемите, с които ви товари подателят, затова няма смисъл да се подлагате на стрес и да губите напразно от личното си време. Проверявайте пощата си само тогава, когато ще можете да отреагирате незабавно и да дадете ясни отговори. Помнете, че електронната поща е инструмент за комуникация, който управлявате самите вие и не позволявайте той да ви управлява.

5. Ако чувствате, че с пощата губите прекалено много работно и лично време, създайте си твърдо и неразрушимо правило - за електронната поща да се отделят по няколко минути три пъти в работен ден. Ако си давате по три минути - сутрин, около обед и в края на работния ден, няма да пропуснете важно съобщение. Ако пък е нещо изключително важно, едва ли ще го научите с имейл. Ще ви намерят по телефона или ще ви го кажат лично.

Източник: selfhacker.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.