download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google+ следи с кой пръст си почесваш брадата

28.12.2011 19:35 (преди 12 години и 3 месеца) | dulo | показана 2788 пъти Статистики
Известният журналист MG Siegler неочаквано бил цензуриран от администрацията на Google+, която премахнала една от фотографиите в неговия профил, присъстваща в Gmail, GChat, Google+ и т.н.
Журналистът помислил, че това е грешка и поставил фотографията отново, но тя била повторно премахната от профила, но този път с разяснение, че снимката нарушава правилата на User Content and Conduct Policy , забраняващи поместването на документи с оскърбително съдържание.

     MG Siegler счел, че това е несправедлива и неправилна цензура. Тоест, ако тази фотография оскърбява някои потребители, нека те самите да си решат, дали да го премахнат от списъка с приятели. А и различните жестове се интерпретират по различен начин от различните култури и общности и как така Google може да прави извод за съществуването на някакво "универсално оскърбление"?
     Докато от Google обмислят нещата, журналистът заменил фотографията:

     Остава открит въпросът, дали Google разполага с дотолкова мощни алгоритми за разпознаване на изображенията или все-пак някой се е оплакал?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 29.12.11, 00:11, tegote:
    Независимо кой как го приема, достатъчно е няколко човека да приемат снимката като оскърбителна, така че Google да вземат мерки за премахване. Правото е на тяхна страна и няма сила, която да излъже Google.
  • Понеделник, 23.01.12, 23:50, vdamianov:
    ” Независимо кой как го приема, достатъчно е няколко човека да приемат снимката като оскърбителна, така че Google да вземат мерки за премахване. Правото е на тяхна страна и няма сила, която да излъже Google.
    Позицията на журналиста е много по-сериозна и принципна, отколкото умствен лилипут като теб е в състояние да си въобрази. Нещата в този "скандал" изобщо не опират до това, колко на брой потребители са последна инстанция на истината, наречена "оскърбително съдържание".В такъв случай аз, Пенчо и Данчо бихме могли да цензурираме като оскърбително съдържание някоя снимка на английската кралица примерно, и да издействаме бан на нейния официален сайт. Нещата, на които тук се поставя акцент, засягат създаването на непоносима фундаменталистка идеология в съвременния глобален свят; идеология, която аз лично определям като информационен тоталитаризъм. Как е възможно да се цензурира съдържание на личен сайт, чието предназначение е единствено да осъществява комуникация с приятели и познати? Е, според гугъл е възможно, дори и корпорацията да не разполага по никакъв начин с авторските права на сайта, и съответно- да е освободена юридически от носенето на някакъв вид дори и минимална отговорност за снимките на автора. Това ако не е тоталитаризъм и престъпно посегателство върху индивидуалните права и свободи какво друго би могло да бъде?

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.