download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

IBM стартира бета версията на своя онлайн офис пакет IBM Docs

20.01.2012 15:22 (преди 12 години и 3 месеца) | dulo | показана 1310 пъти Статистики
Популярните онлайн офис услуги Google Docs, Office 365 и Zoho съвсем скоро ще се сблъскат с мощен конкурент. Интернет базираната облачна платформа IBM Lotus Live вече може да създава и редактира онлайн документи. Новите възможности са обединени в единен продукт - IBM Docs.

Както и конкурентите, IBM Docs предлага стандартни функции за създаване и редактиране на документи, електронни таблици и презентации. Възможно е зареждането на вече съществуващи файлове и се поддържат както популярните офис формати на Microsoft, така и файловете с формат тип "OpenDocument". Файловете могат да бъдат споделяни с други потребители, да се проследяват промените в тях, да се организират в папки и да се добавят като фаворити. Налични са и спомагателни функции, чрез които може да се води диалог за възникналите проблеми по време на работа.
     Основната разлика в сравнение с останалите конкуренти IBM изтъква възможността за създаване на задачи и задания (LotusLive Activities), както и проследяването за тяхното изпълнение от един екип. Същността на този метод се състои в това, че за зададен документ или комплект документи ръководителят може да определи области, които да бъдат създавани и/или редактирани от точно определени членове на екипа. Нивото на изпълнение на заданието се изобразява в специално отреден прозорец, чрез който може да бъде следен процеса на изпълнение и да се контролира и редактира съвместната работа.
     IBM Docs може да бъде прегледан и изпробван тук.
 
     При регистрация не се приема електронна поща от Google и това би могло да се изтълкува като начало на ожесточена борба между двата гиганта в областта на облачните офис продукти.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.