download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Valve подготвя "Персонален компютър за хола", базиран на Linux

10.12.2012 09:58 (преди 11 години и 4 месеца) | dulo | показана 3004 пъти Статистики
Това е поредната добре обмислена стъпка след появата на Steam за Linux и режима Big Picture.

Шефът на Valve Гейб Нюел (Gabe Newell) в интервю пред Kotaku заявява, че "Персоналният компютър за хола" базиран на Linux ще може да бъде закупен още през следващата 2013 година. Очакванията му са, че подобни персонални компютри съвсем скоро ще могат да се конкурират с най-новите геймърски конзоли на Sony и Microsoft.
     "Смятам, че мнозинството от потребители и производители ще разбере, че нашият ПК е по-подходящ, понеже не е необходимо да се мисли за избор между множество платформи. Ние се надяваме, че ще успеем да обединим телевизията, видеото, игрите и Интернет в една-единствена машина в гостната или хола" - казва Нюел. Също така, ръководителят на Valve смята, че и други производители ще започнат производството на компютри с конфигурацията, предложна от Valve.
 
     Според мен, развитието на идеята "Steam под Linux" върви бързо и логично, тоест налице е популярна и безплатна платформа, създава се интерес в производителите на хардуер, с излизането на компютри с конфигурация от Valve ще бъдат написани качествени видеодрайвери и няма да се учудя, ако производителността в FPS при Linux съвсем скоро да се окаже по-висока от Windows. Това може да се окаже много интересен бизнес модел, при който не е необходимо да се заплаща за операционна система, а само за работните програми - игри и забавления.
 
    Подробности: kotaku.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 11.12.12, 19:06, dreamskill:
    Не искаме персонален компютър за хола. Ние искаме продължението на Half-Life 2.
  • Петък, 14.12.12, 21:08, varban007:
    Като цяло бъдещето (в близките 5 години) се очертава интересно. За първи път от десетилетие насам има движение извън рамките на прословутата комбинация Intel x86 + MS Windows.

    Забелязва се как нещата почват да клонят към ARM (ARMv8), чиито 64 битов инстракшън сет беше съвсем скоро разработен. Освен това, към ARM веднага се насочиха nVidia, които през 2013г. трябва да представят собствен ARM процесор, който освен GP (General Purpose) ядра ще има и CUDA ядра.

    С течение на времето виждаме, че и понятието "персонален компютър" все повече се размива, а ако повече сериозно компании проявят интерес към Линуск, ИТ пазарът може да стане още по-колоритен.

  • Петък, 03.01.14, 21:26, anonymous:
    не в kotaku , а в machoku.com е истината !

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.