download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google ще закупи Waze за 1.3 млрд. долара

12.06.2013 14:16 (преди 10 години и 10 месеца) | spursy | показана 1440 пъти Статистики
Слуховете, че една от най-популярните услуги за навигационни, социални карти - Waze ще бъде закупена от някой от гигантите Google, Apple или Facebook не са от вчера. Ето, че след седмици догадки и непотвърдена информация, късно през вчерашния ден стана ясно, че "печелившите" са именно Google, като сделката е за $ 1,3 млрд.

Всъщност главният изпълнителен директор на Apple - Тим Кук се опита да опровергае слуховете, че компанията му е била в битка за Waze, като отрече, че е имало наддаване и оферти. Независимо от това обаче, сделката е факт и впечатление прави не малката сума за която ще бъде осъществена.
За незапознатите ще поясним накратко, че Waze е навигационната услуга базирана на краудсорсинга, където информацията се събира от самите потребители за да бъде достъпна и използвана от други такива. Благодарение на това използващите услугата могат да споделят трафик информация в реално време, да откриват преки пътища, да избягват задръствания, да разбират за полицейски блокади и "изненади", да бъдат информирани кога техни познати пътуват към сходна дестинация и т.н. Нещо като социална мрежа за шофьори, като могат да се създават дори групи в които да се вижда моментното местоположение на приятелите ви по пътя и да комуникирате с тях. Към момента Waze има около 28 милиона потребители, което сякаш не е толкова впечатляващо, но едва ли Google са хвърлили излишни пари.
Може би именно тази сериозна функционалност е накарала компанията на Лари Пейдж да "прилапа" Waze и е много вероятно да го интегрира в своя Maps. Разбира се, въпрос на време е да разберем къде още ще намери приложение, например в Google+?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.