download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 8 с ръст при пазарния си дял и вече надмина Vista

17.06.2013 15:23 (преди 10 години и 10 месеца) | spursy | показана 2735 пъти Статистики

Последната и актуална операционна система на гиганта Microsoft - Windows 8 продължава да увеличава пазарния си дял, макар това да става с не толкова бързи темпове.

Въпреки, че "осмицата" буди противоречиви реакции сред потребителите, все пак отредения й пазарен дял постепенно нараства. Актуалните данни на StatCounter показват, че Windows 8 се нарежда на четвърто място в класацията за използвани операционни системи, изпреварвайки Windows Vista. Лидерството принадлежи на успешния проект - Windows 7 държащ цели 52,49% пазарен дял. На второ място се нарежда неостаряваща и все така популярна платформа - Windows XP с малко над 21.20%. Третото място принадлежи на MacOSX, завзела 7,49% дял и единствената система в челото, която не е продукт на Майкрософт. Както вече споменахме, Windows 8 е на четвъртата позиция с 5,79%, следван от Vista, iOS, Android и редица други по-слабо популярни системи.
От Microsoft обаче нямат никакви притеснения относно успеха на последното им творение. По техни данни само за половин година са продадени 100 милиона бройки от новата платформа, което е по-добър старт дори от при Windows 7. Вероятно момчетата от Редмънд се надяват процентите с пазарен дял да започнат да се променят с по-бързи темпове в полза на Windows 8, след пускането на очакваното обновление 8.1. Според слуховете това вероятно ще се случи до два месеца.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 19.06.13, 18:46, iceman_:
    Ами в цялото САЩ вече не се продава компютър със Седмица! Наскоро се рових в големите им сайтове за онлайн продажби, имаше Седмица само при компютрите с намаление заради нарушен търговски вид и тн... Сигурно е така и по другите държави. Та нищо чудно няма в новината.
    Друг е въпросът дали ОС-а си заслужава.
  • Сряда, 19.06.13, 19:28, tegote:
    И кого лъжат? Лъжат себе си лъжат! Те са напълно наясно, че Windows 8 е система без успех. Продажбите дойдоха от "без пари" промоцията. След това измислиха да залъгват с Windows 8.1, който е същото говедо. Ако си върнат промоцията - определено системата ще мине в първото място. Но никой не е луд да дава 400 лв. за някаква ОС.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.