download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Искате ли да забогатеете? Пробийте Windows 8.1 или IE 11 и вземете до $100 000

25.06.2013 14:05 (преди 10 години и 10 месеца) | spursy | показана 2123 пъти Статистики

Софтуерният гигант ще предизвика потребителите да допринесат със знанията си и така да подобрят сигурността в новата операционна система.

Microsoft от години използва услугите на външни специалисти, за да подобря сигурността в софтуерните си продукти. Ето, че дойде момента в който компанията за първи път ще се обърне до крайните потребители за тази цел. Може би това е поредния сигнал за промени в мисленето на момчетата от Редмънд, защото подобна политика се изповядва не от вчера от другите големи имена в технологичния свят като Google, Mozilla и Facebook.
От Майкрософт обещават да възнаградят щедро, всеки ентусиаст успял да открие уязвимост в Windows 8.1 или Internet Explorer 11. Също така се предвиждат и сериозни суми, стигащи до 50 хиляди долара, за всяко стойностно предложение как да се подобри защитата и да се предотвратят пробиви.

Ако сте заинтересувани, ето малко повече информация за правилата.

  • Ако желаете да "хакнете" Internet Explorer 11, като демонстрирате негова слабост, то можете да подадете заявка от утре - 26 Юни, за период от 1 месец до 26 Юли. Наградите в тази категория достигат до 11 хиляди долара.
  • Заявки за пробиване на Windows 8.1 ще се приемат след излизане на предварителната версия на системата (Windows 8.1 Preview), което се очаква да стане до края на месеца. Наградите тук са до 100 000 долара.
  • Можете да се облагодетелствате с до 50 000 долара, ако демонстрирате техники за защита от хакерски атаки и пробиви.

    Повече подробности, можете да намерите на сайта на Microsoft и по-точно - http://www.microsoft.com/security/msrc/report/guidelines.aspx

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    • Вторник, 25.06.13, 21:57, programings:
      Мхм, и аз се чудя защо по чуждестранните форуми за Penetration testing тръгна такава масова кампания за намиране на уязвимости в IE и ядрото на Windows, пък то виж защо.
      Много скоро ще успеят с някой грандиозен експлойт, предвид, че дори и да няма парична награда, експлойти (последният от които специално за Windows 8.0, който засяга ядрото, и въобще не е лека уязвимост) излизат през седмица.
      Някой доста напреднал етичен хакер ще забогатее.
    • Вторник, 25.06.13, 22:11, anonymous:
      От 2007г. ежегодно се организира Pwn2Own на CanSecWest конференцията. И тук са писали за него. Помня че през 2008г. само Ubuntu удържа фронта. Според статията в Wiki следващите години не са участвали.
      Google май използваха подобна схема с Chrome.
    • Вторник, 25.06.13, 22:14, iceman_:
      ” Мхм, и аз се чудя защо по чуждестранните форуми за Penetration testing тръгна такава масова кампания за намиране на уязвимости в IE и ядрото на Windows, пък то виж защо.
      Много скоро ще успеят с някой грандиозен експлойт, предвид, че дори и да няма парична награда, експлойти (последният от които специално за Windows 8.0, който засяга ядрото, и въобще не е лека уязвимост) излизат през седмица.
      Някой доста напреднал етичен хакер ще забогатее. „

      То всичко си има експлоити. Миналата година тук спорихме дали има вируси за линукс, и някой дори даде линк с примери за такива.
      Без да превръщам спора отново за или против джама, щом нещо се използва - то си има предимства и недостатъци. Windows e най-распространената ОС, значи ще има и най-много опити за намиране на уязвимости. И вируси. Но след като хората пплащат стотици млрд $$ за нея, значи има защо.
      Макар, че аз засега съм спрял на ХР и просто не ми е необходима по-тежка ОС засега. Върши ми перфектна работа , компа ми е бърз и Фсичко лети на него.

    • Сряда, 26.06.13, 02:22, karadzha:
      Малко дават. За толкоз пари не си заслужава. Пък и не е в точната валута
    • Сряда, 26.06.13, 10:01, programings:
      За Линукс (най-често за ядрото, но и за други компоненти) също излизат често експлойти, но там работата е, че обществото бързо локализира и отстранява съответната уязвимост, за това няма и вируси за Linux, тъй като за да има, то те трябва да работят с някаква дупка, а такива както казах се отстраняват мигновено.
      При Window$ нещата са други, тъй като там сроковете не са такива, и се работи тромаво. Например, в XP има дупки, които са открити през 2003 и още не са отстранени.

    Платени препратки

    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com
    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com
    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.