download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows Store достигна до 100 хил. приложения рекордно бързо

03.07.2013 03:47 (преди 10 години и 8 месеца) | spursy | показана 1491 пъти Статистики
Онлайн магазина на Майкрософт, нараства лавинообразно в опит да достигне големите си конкуренти.

Когато Windows Store дебютира преди осем месеца, появявайки се успоредно с операционната система Windows 8, от Microsoft декларираха, че услугата им няма да отстъпва пред аналогичните Google Play за Android и Apple App Store за Mac устройства. И въпреки, че конкурентите вече бяха доста напред и утвърдили позициите си, то момчетата от Редмънд вложиха наистина много усилия и средства, за да развият бързо магазина си. Всеки потенциален разработчик, имащ желание да създаде софтуер за платформата на Microsoft, получаваше готови инструменти и удобни инструкции за работа. Но от софтуерният гигант, осъзнаваха, че това няма да е достатъчно, затова дори предлагаха пари в брой, като по този начин стимулираха максимално разработчиците да запълват все повече "рафтове" във виртуалния магазин. Ето, че тази политика даде желания резултат и само осем месеца след старта на Windows Store, броя на приложенията в него премина психологическата граница от 100 000! За сравнение, ще припомним, че на Apple отне двойно повече време, а именно около 16 месеца за да достигнат до 100 хиляди приложения в Apple App Store, а на Google повече от година и половина за техния Play Store за Android системи. Рекордно краткия период със сигурност изпълва с гордост Microsoft, но дали наистина всичко е толкова хубаво за тях?
Според различни анализатори агресивната политика за напълване на Windows магазина е довела до доста спорни резултати. Броя на наличните приложения наистина се е увеличил впечатляващо бързо, но редица от тях биват определяни, като равносилни на СПАМ или със съмнителна стойност. Не са малко случаите, когато един и същ разработчик е публикувал не малко еднотипни предложения, със сходна функционалност. Именно затова тези анализатори смятат, че в Windows Store се наблюдава количество за сметка на качество. От Download.BG, не искаме да заемаме страна при този въпрос, като смятаме, че единствено крайните потребители могат да кажат дали са удовлетворени от насочените към тях продукти.
Трябва да се отчете, че може би Microsoft са подходили стратегически, като в началото усилията им са били насочени най-вече към по-голяма бройка, но в последствие възнамеряват да подобряват все повече и качеството на приложенията. Подобна теория бива подкрепяна от наскоро появилата се информация, че в близко бъдеще Windows Store ще поддържа интеграция на PayPal SDK, както и на платформата за разработване на игри Unity Pro 4. Въпрос на време е да видим, какво ще се появи в магазина на софтуерния гигант след тези стъпки.
Независимо от всички статистики и цифри обаче, само крайния потребител има тежката дума. Битката между Windows Store, Apple App Store и Google Play Store тепърва ще се разраства, а вие имате ли фаворит?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.