download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Най-сигурната IM услуга на хоризонта?

29.07.2013 15:30 (преди 10 години и 8 месеца) | spursy | показана 2329 пъти Статистики
Създателите на The Pirate Bay обявиха новия си проект в точния момент. Дали ще го осъществят?

В последно време света бе разтресен от разкритията изнесени от бившия информатор на агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA) - Едуард Сноудън. Информацията сочи еднозначно, че NSA има пълен достъп до всички данни генерирани от IM услугите на всички големи IT компании, като Microsoft, Apple, Google, Yahoo, Facebook. Цялата информация бива обработвана от огромни машини и така във всеки един момент може личното пространство на всеки един човек да бъде разкрито.
Може би точно затова един от създателите на The Pirate Bay реши да стартира новия си проект носещ името Hemlis. Идеята е проста - приложение, което освен красив дизайн да предлага и най-силното криптиране на данните. Създателите декларират, че използваните алгоритми ще са толкова сигурни, че дори те няма да могат да получат достъп до комуникацията на потребителите си. За начало проекта потърси финансиране, за да може да бъде осъществен. Явно потребителите харесаха много идеята и за кратък период от време бяха събрани над 150 хиляди долара. Очаква се за начало продукта да се предлага във версии за Android и iOS, но не е изключено да бъде създадена такава и за Windows Phone. Засега няма данни кога Heml.is ще се появи в Google Play и App Store. Повече за проекта можете да научите на https://heml.is/
Заинтригувани ли сте от подобен софтуер и бихте ли заменили настоящите си IM любимци с него?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 30.07.13, 14:07, iceman_:
    Може и да сме заинтригувани, ама да видиме по какъв алгоритъм ще се криптира, че вече 1024битовия от отдавна не е сигурен.
  • Сряда, 31.07.13, 10:02, iceman_:
    "...NSA има пълен достъп до всички данни генерирани от IM услугите на всички големи IT компании, като Microsoft, Apple, Google, Yahoo, Facebook..."

    Да допълня малко предишното си мнение - NSA ще продължават да имат "пълен" достъп на всички данни на изброените корпорации и за в бъдеще независимо от криптирането на потока. По простата причина , че СЛЕД като данните излезнат от устройството на потребителя те отиват на някакъв сървър на съответната корпорация, която /ще не ще/ ги предоставя на въпросната NSA. Всяка споделена информация където и да е - Facebook, Twitter, Yahoo mail ..... всичко става достояние на американските спецове мноооооого отдавна. Едиственото което би ме заинтересувало би било ако от Пиратския залив измислят някой р2р телефон , който да не минава през никакъв сървър и е много силно криптиран. Всичко друго е само в услуга на американците, пък аз не искам.

  • Четвъртък, 01.08.13, 21:44, dreamskill:
    Добре ве, значи като това нещо бачка на андроид и iOS пак ще може да се следи, независимо всичко според моето експертно мнение.
  • Петък, 02.08.13, 01:40, iceman_:
    ” Добре ве, значи като това нещо бачка на андроид и iOS пак ще може да се следи, независимо всичко според моето експертно мнение. „

    Ако не минава през /особено американски/ сървър, ако е р2р , ако е силно криптиран и ако е с отворен код - може би ще е сигурно. Сега със сигурност не е сигурно .

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.