download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Компютрите са сред най-малтретираните

03.08.2013 17:31 (преди 10 години и 8 месеца) | spursy | показана 2185 пъти Статистики

Агресията е неразделна част от човешката природа, но последни проучвания показват, че компютрите поемат не малка част от нея.

Според психолози, дори най-кроткият човек е способен да прояви силна агресия в определени моменти. Смята се, че хората агресират най-често срещу себеподобни, но резултатите от нови изследвания повдигат и някои нови въпроси. Актуални проучвания показват, че над 36% от американските потребители признават, че проявяват физическа агресия срещу техните компютри всеки път, когато машините увиснат или не работят коректно. Те определят като нормално, действие което включва ритане на конфигурацията или най-малкото удар с юмрук по клавиатурата.

Подобна агресия може да бъде причинена, както от забиване по време на работа в следствие на софтуерен проблем, така и от рестартиране причинено от прегряване или друг хардуерен проблем, увисване заради вирус, загуба на информация, бавна работа или подобен род фактори, които разочароват потребители, че техния компютър не работи според възможностите си или очакванията към него. В случаите, когато не се стига до "физическа саморазправа", над 60% от потребителите словесно изливат гнева си, като обиждат машината с цветущи фрази или крещят срещу нея, а част от тях използват и жестове. При по-малък процент от анкетираните (около 2%) са отчетени и по-рядко срещани емоции, като например плач.
Интересно е, че според автори на проучването, резултатите не отговарят на истината, защото много хора не признават за крайните емоции, които понякога личната им машина им докарва. Смята се, че почти всеки потребител на компютърна техника е агресирал спрямо нея в даден момент.
Затова от Download.BG решихме да ви запитаме - проявявали ли сте някога агресия спрямо компютърна техника? По какъв начин сте "наказали" конфигурацията, когато тя ви е разочаровала?
Можете да гласувате и в нашата анкета на тази тема.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 08.08.13, 12:14, anonymous:
    Занимавал съм се през повечето време на моя съзнателен живот изключително с ремонт на всякакви машини. Никога не съм си позволявал грубо отношение към тях,дори не съм си го помислял! Единствено съм се дразнел ,когато почти навсякъде съм забелязвал побългаряване на машина! Не може една машина да е мислена и правена от примерно 100 инженера и много работници и нашГаньо да реши ,че нещо не е правилно или пък излишно!Винаги съм се стремял да върна фабрични настройки и към оригинални елементи и части!Едно винче или гайка да спестиш след време ще има последствие, задължително!Когато съм упражнявал контрол върху ремонтна дейност винаги съм наказвал при такива случай!Такова според мен трябва да е мисленето при употреба и ремонт на машини и прибори и т.н.При такава сложна машина като компа тези неща са задължителни!
  • Четвъртък, 08.08.13, 13:13, karadzha:
    Вече потретвам, но първият ми лаптоп е първата техника, с която съм се гаврил.
    Залях му клавиатурата с ракия и го хвърлих по стълбище (направи 2-3 кълбета от етаж до полуетаж).
    И днес работи, но не записва дискове и не му работи клавиш дясна стрелка.

    Преди това пак беше падал 2-3 пъти от 1 метър отворен, но си работеше перфектно (заспивах като работя с него)

    Извод: Нема такова яко животно като лаптоп "Ейсър"

  • Понеделник, 02.12.13, 11:03, insecteater:
    Ето едно доближаващо се по тематика клипче

  • Понеделник, 02.12.13, 13:57, johnmotson:
    Ако си спестявал дълго и си дал 2-3 хиляди лева за супермашина, много яко ще се замислиш преди да "тероризираш" компа си!
  • Сряда, 04.12.13, 02:23, dreamskill:
    да не се фукаш като он'я 'дет е от майната си (гърция) и имал четириетажна барака и немски велосипед с 4 колела и 5 скорости и пиано във всяка стая и е "преуспял" за разлика от повечето нас??

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.