download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Обама се намеси във войната между Samsung и Apple

04.08.2013 14:48 (преди 10 години и 8 месеца) | spursy | показана 2369 пъти Статистики

Вчера Белият Дом е наложил вето върху забраната за продажба, но дали това не е демонстративен протекционализъм?

Патентната война между Apple и Samsung се води от години и сякаш става все по-ожесточена. Двата гиганта постоянно се обвиняват взаимно в нерегламентирано копиране на дизайн, технологични иновации, функционалност на устройствата и т.н. Преди година съдът призна за виновен южно корейския производител по пет обвинения за нарушаване на патенти на Apple и постанови глоба в размер на 1,05 милиарда долара. Това сякаш не стресна Samsung, като присъдата бе обжалвана и след няколко месеца глобата бе намалена почти наполовина. Последва и ответен удар при който корейците обвиниха американския си конкурент в нарушаване на техни патенти. Вследствие на този иска, през Юни тази година, Комисията по международна търговия на САЩ (ITC) излезе с решение за забрана за продажба на някои продукти на Apple. Под блокада попаднаха модифицирани версии на iPhone 4, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPad 3GS, iPad 3G, iPad 2 3G. Така се стигна до интересната ситуация, производител от друга държава, да осъди местен и да блокира продажбите му в собствената му страна. Това явно не се хареса на Американския президент и вчера администрацията му е наложила вето върху забраната. Според Белия Дом, подобно ограничение би оказало негативно влияние върху конкуренцията в страната, както и върху американските потребители. Обама не веднъж е заявявал, че е против забраните на база патентни спорове и според него те трябва да бъдат заменени изцяло с глоби. Интересно е, че за първи път от 1987 година, Белия дом блокира решение на ICT. Тази намеса обаче породи различни дискусии и спорове в интернет. Според някои подобно вмешателство на властта в бизнеса е грубо демонстриране на протекции за местни компании за сметка на чужди, с което се нарушава баланса при конкуренцията.
Смятате ли, че е правилно държавата да се намесва в подобен спор и да отменя решение на комисия?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 05.08.13, 21:06, iceman_:
    ” ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    САЩ предвижда поне 50 години напред какво ще се случи! Петролът те отдавна са започнали да го заместват ,още през 70 години! „

    Ееее, Биги! Ти измисляш нова химия, металургия, енергетика и тн само с това изречение, второто! Айде огледай се около тебе и ми кажи в твоята стая у вас в кой предмет НЯМА ПЕТРОЛ или поне фосилно гориво????

    Я ми кажи как ще произведеш компютър, монитор, GSM, мишка, хартия, принтер, лампа, химикалка, молив, DVD, лейкопласт, спринцовка, ..... ..... ..... ..... ..... ...... ...... ............................ без фосилно гориво???? Мога да продължа списъка на практика до безкрайност, но ти Биги не пожела на други места да ми отговориш конкретно. Ще се опиташ ли тук? Или пак ще почнеш с някакво друго засукано отвлечено обяснение?

    Още един въпрос - как ще хвърчат самолетите без керосин?

    ПС. Сериозно - прогнозата е че след 50г. петрола ще е на приключване, а нашите правнуци ще се придвижват с каруци. Ако пожелаеш, ще ти потърся филма в Колибка по въпроса.

  • Понеделник, 05.08.13, 22:38, anonymous:
    ” Ееее, Биги! Ти измисляш нова химия, металургия, енергетика и тн само с това изречение, второто! Айде огледай се около тебе и ми кажи в твоята стая у вас в кой предмет НЯМА ПЕТРОЛ или поне фосилно гориво????

    Я ми кажи как ще произведеш компютър, монитор, GSM, мишка, хартия, принтер, лампа, химикалка, молив, DVD, лейкопласт, спринцовка, ..... ..... ..... ..... ..... ...... ...... ............................ без фосилно гориво???? Мога да продължа списъка на практика до безкрайност, но ти Биги не пожела на други места да ми отговориш конкретно. Ще се опиташ ли тук? Или пак ще почнеш с някакво друго засукано отвлечено обяснение?

    Още един въпрос - как ще хвърчат самолетите без керосин?

    ПС. Сериозно - прогнозата е че след 50г. петрола ще е на приключване, а нашите правнуци ще се придвижват с каруци. Ако пожелаеш, ще ти потърся филма в Колибка по въпроса. „

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Абе , Айс /на руски айс не беше ли щъркел?/ ти ме накара да се смея на глас , сам , като лудите!Аз ти давам пример как мислят онези хора от Америка , а ти искаш от мен предсказание да правя 50 години напред ! След 50 години ще ти отговоря тук във форума на всичките твои дългокомислени въпроси! Обещавам! Ха наздраве , че бирата ми се стопли!
  • Понеделник, 05.08.13, 23:34, iceman_:
    Абе Биги, на руски щъркел е аист.
    Но извън кръга на майтапа, трудно се дискутира с човек който не иска, а отделя повече внимание на това да не се стопля бирата. Е, добре - наздраве! Но внимавай с лафовете за петрола, химията ми е една от специалностите, де. Но ако кажеш ще потърся филмчето за петрола в Колибката. Повервай ми , до края на столетието ще се возим на каруци. Ако сме живи.
  • Вторник, 06.08.13, 04:45, karadzha:
    ” Абе Биги, на руски щъркел е аист.
    Но извън кръга на майтапа, трудно се дискутира с човек който не иска, а отделя повече внимание на това да не се стопля бирата. Е, добре - наздраве! Но внимавай с лафовете за петрола, химията ми е една от специалностите, де. Но ако кажеш ще потърся филмчето за петрола в Колибката. Повервай ми , до края на столетието ще се возим на каруци. Ако сме живи. „

    Споко, петрол има за много по 50 години

  • Вторник, 06.08.13, 10:01, iceman_:
    ” Споко, петрол има за много по 50 години

    Петрол има за милиони години ако го копаеш с кирка и го гребеш с канче.
    По начина по който сега го извличаме, няма да стигне за 50г.

    - Или ще трябва да се намали консумацията, но това е невъзможно защото САЩ просто ще изчезнат
    - Или ще трябва да се увеличава цената, но и това ще отложи горната случка
    - Или ще трябва да има война за преразпределение и - пак увеличаване на цените от победителя

    Всичко това горе, или поне едното , ще се случат общо за 50г.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.