download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални ъпдейти за Windows причиняват сривове в системата

16.08.2013 13:58 (преди 10 години и 8 месеца) | spursy | показана 3796 пъти Статистики

Колкото и парадоксално да звучи от Майкрософт вече премахнаха от центъра за обновление, някои от последните ъпдейти касаещи сигурността в Windows и ще трябва да решават проблемите породени от тях.

Преди няколко дни от Microsoft пуснаха за потребителите си актуални ъпдейти, като някои от тях бяха категоризирани като много важни и касаещи сигурността. Разбира се, не малко потребители в желанието си да използват все по-добър и сигурен продукт своевременно са инсталирали последните "кръпки". Какво ли е било разочарованието им обаче, когато с недоумение са установили, че системата им се държи нестабилно и им създава ядове през следващите дни? Множество потребители сигнализират, че работата им е блокирана, защото при опит да пуснат дадено приложение, получават съобщение за грешка 0xc0000005. Според други компютъра им редовно стига до "син екран на смъртта" и е невъзможно пускането на игри. Трети алармират за проблем при Exchange Server 2013 и базата данните на пощенските кутии.
От Microsoft признаха, че проблемите са причинени от последните обновления, и като основна причина изтъкнаха недостатъчно качественото тестване на кръпките преди да станат общодостъпни. Това разбира се, по никакъв начин не смекчи разочарованието на потребителите им. Въпреки че проблемните ъпдейти вече са премахнати от центъра за обновление, тепърва ще трябва да се решават затрудненията които изпитват потребителите вече инсталирали добавките.
Дефектните обновления са под номер MS13-061, MS13-063 и MS13-066. Основният проблем се я явява в това, че въпросните "допълнения" не само не решават проблемите за които са предназначени, а дори създават нови уязвимости, като позволяват на недоброжелатели да получат достъп до системата или блокират работещи функции. Остава отворен и въпроса кога все пак ще бъдат пуснати коректни кръпки, които успешно да решат проблемите, за които са били предназначени дефектните ъпдейти.
За съжаление издънки свързани с ъпдейтите на популярните Windows системи не са единичен случай. Подобни явления бяха наблюдавани дори миналия месец, както и в края на миналата година.
Обновявате ли своевременно системата си и били ли сте засегнати от дефектен ъпдейт? Какво мислите за поредния гаф, произтичащ от недобре свършена работа?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 19.08.13, 16:56, karadzha:
    По мое невнимание Advanced SystemCare 6 настани на 7-цата кръпки и спасението беше AOMEI Backupper Standard
    Преди това друга програма за оптимизация беше настанила пак пачове за ОС и не можах да влезна под Safe Mode и трябваше да възстановявам с диска на Windows
  • Понеделник, 19.08.13, 20:37, iceman_:
    ” По мое невнимание Advanced SystemCare 6 настани на 7-цата кръпки и спасението беше AOMEI Backupper Standard
    Преди това друга програма за оптимизация беше настанила пак пачове за ОС и не можах да влезна под Safe Mode и трябваше да възстановявам с диска на Windows

    Да, по-добре без ъпдейти.

  • Вторник, 20.08.13, 09:15, johnmotson:
    Интересна работа ... Повече от година съм с Win7 Enterprise, Качил е автоматично всички възможни ъпдейти но нямам никакви проблеми! Преди това бях с Win7 Ultimate и понякога крашваше след някои ъпдейти , не знам дали има връзка.
  • Сряда, 21.08.13, 00:08, anonymous:
    Странно, аз съм със windows-7 Home Premium и всички ъпдейти и няма проблеми!
    Може би е заради това,че не го ползвам
  • Сряда, 21.08.13, 07:40, johnmotson:
    Вярно , смях...

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.