download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Поредната голяма жертва на кибер атака

04.10.2013 17:11 (преди 10 години и 6 месеца) | spursy | показана 1551 пъти Статистики

Една от най-популярните компании в света на компютрите - Adobe, е била подложена на сериозни атаки.

Adobe е една от най-големите софтуерни компании в света, предлагаща широк профил от продукти и услуги. Може би това е само една от причините, поради които недобронамерени лица са предприели сериозна атака срещу системите на компанията. От Adobe потвърдиха за атаката, като поясниха, че за съжаление тя е била успешна. Някои от заложените защити са били разбити и атакуващите са получили достъп до сериозно количество информация. Личните данни на около 2.9 млн. потребители са били компрометирани, като информацията е включвала и данни от банковите им сметки. Освен многото поразени акаунти, са били откраднати и сорс-кодовете на различни продукти на компанията като: Adobe Acrobat, ColdFusion и ColdFusion Builder.
Представители на Adobe се опитаха да успокоят потребителите като поясниха, че всичката открадната информация е била криптирана и нищо, до което е имало достъп не е било в чист достъпен вид. Все пак компанията демонстрира адекватна реакция, рестартирайки паролите на всички компрометирани акаунти и са започнали разпращане на електронни писма до всеки от засегнатите потребители. От Adobe обещаха да представят подробен отчет за инцидента, включващ всички детайли, а засегнатите лица ще бъдат компенсирани. Случая вече е поет от ФБР, като са били информирани и всички банки, чиито потребители са били засегнати.
Това е поредната сериозна кибер-атака, водеща до сериозни загуби, което явно се превръща в неразделна част от съвременното общество.
Били ли сте жертва на компютърно престъпление и чувствате ли се по-уязвими в мрежата?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.