download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Facebook ще открие още малко потребителите си

11.10.2013 19:39 (преди 10 години и 6 месеца) | spursy | показана 2181 пъти Статистики
Гиганта смело продължава с политиката си за разкриване на потребителите му.
От Facebook обявиха, че подготвят различни промени, касаещи взаимодействието на социалната им мрежа с интернет търсачките. Преди всеки потребител можеше сам да определи дали съдържанието, което генерира, да се индексира в кеша на търсачките. Скоро обаче тази възможност ще изчезне, а с нея и желанието на потребителите да бъдат по-прикрити от непознати. Така вече акаунта на всеки потребител ще бъде видим не само за познатите му, а и за всички останали, използващи интернет. Дори досега потребителя да е бил с включени защити в настройките, които скриват акаунта му, то те няма да работят и занапред. Ще бъде изключена и опцията потребителя да не бъде откриван чрез търсачката на Facebook. Очаква се в близките седмици настройката "Who can look up your Timeline by name?" да бъде променена и по този начин всеки потребител на социалната мрежа да може да бъде намиран по името му. Въпросната настройка е планирана да бъде премахната от доста време. В края на миналата година тя остана достъпна само за потребители, които са се били възползвали от нея, но скоро вече и те ще бъдат лишени от функционалността й.

Сред причините изтъкнати от разработчиците на Facebook налагащи тези промени са:

  • Отчетени конфликти - някои потребители са се оплакали, че чрез търсачката не могат да намерят лица, с които се познават.
  • По-лесна навигация и употреба на социалната мрежа.
  • Натрупаното количество информация е станало толкова голямо, че вече е все по-трудно да бъде открито нещо без задаване на уточняващи параметри. Затова на помощ явно се предвижда да дойдат търсещите машини.

    Facebook не от вчера изповядва политика целенасочено да разкрива все повече данни на своите потребители. През миналата година беше пусната системата Graph Search която улеснява детайлно търсене в Facebook мрежата, включително на различни данни за потребителите. Какво налага това е въпрос на различни хипотези, но какво е вашето мнение?

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    • Събота, 12.10.13, 07:10, iceman_:
      Още един голям пирон в ковчега на Зукъбърг. Не само че изпраща много спам, но и вече не можеш да се скриеш от спама и на другите.
    • Събота, 12.10.13, 13:32, anonymous:
      Ами да не е толкова интересен Сноудън ....

    Платени препратки

    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG
    Яки графични станции
    Рендиране в реално време
    и на най-тежките обекти - от Перси ООД
    www.persy.com
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.