download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows прехвърли 30 години, а Microsoft ще дават 8.1 безплатно

12.11.2013 14:13 (преди 10 години и 4 месеца) | spursy | показана 2246 пъти Статистики
Преди повече от тридесет години Бил Гейтс анонсира за първи път Windows, а през последните дни стана ясно, че софтуерният гигант предлага програма за безплатно предоставяне на най-новата версия на системата.

В края на далечната 1983г. Бил Гейтс прави първи официален анонс на новата операционна система за това време - Windows 1.0. В тази презентация съоснователят на компанията Майкрософт обещал на потребителите удобен графичен интерфейс, включващ падащи менюта, работа с мишка, възможности за стартиране на няколко програми едновременно, както и взаимодействие между тях. Това са били все неща, които са били революционни за времето си и звучали особено примамливо. Историята се развила така, че представянето на новата система се е случило две години преди да започнат реалните продажби. Първоначално плановете били Windows да бъде пуснат на пазара в първата половина на 1984г., но различни фактори в света на компютрите, пазарите и конкуренциятa забавят тази емблематична стъпка чак до края на месец Ноември 1985 година. Все пак тогава Windows 1.01 се появява на пазара и включва различен допълнителен софтуер като: часовник, Paint, калкулатор, календар, бележник, игри и т.н. Следващата версия на Windows - 2.0 излиза на пазара през 1987 година и това е началото на историята водеща развитието през годините на най-популярната операционна система в наши дни.
Можете да видите рекламата на Windows 1.0 представена от самия Стив Балмър през 1986г.

Както вероятно сте запознати най-новата версия на Windows е 8.1. През миналата седмица от Microsoft официално обявиха старта на програма, целяща да направи последната им платформа достъпна за организации с нестопанска цел, благотворителни организации и библиотеки. Ако вие сте представител на подобна организация можете в рамките на тази програма да поръчате копие на Windows 8.1. За целта трябва да се свържете с представител на Microsoft и организацията ви да бъде регистрирана като нестопанска за да получите абонамент за Volume Licensing Service Center (VLSC). Важно е да се уточни, че предоставения софтуер по тази програма е с валидност две години. След този период ще трябва да подадете нова заявка. Всъщност подобна политика и програми не са новост за Майкрософт, но досега е била насочена най-вече към територията на САЩ. Затова от софтуерният гигант обещават занапред да работят с благотворителни организации от цял свят.

Коя е най-старата версия на Windows която сте използвали? А бихте ли се възползвали от временна безплатна версия на 8.1 за сметка на друга операционна система?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 16.11.13, 17:15, iceman_:
    ” ...Те добре,че оставят вратички за кракване иначе отдавна щяха да духат супата. „

    Сами си го кракват.

  • Събота, 16.11.13, 18:45, океан:
    ” Сами си го кракват. „
    Най вероятно е така.Никой освен техен човек не може да разбере начина на работа ,че да го кракне.Те много добре знаят какво би довело невъзможността за кракване.
  • Събота, 16.11.13, 18:54, iceman_:
    Ами ако правят постоянно онлайн проверка - никога не може да се кракне. Ама не го правят. Ясно е защо.
    Много други програми го правят и то успешно.
  • Събота, 16.11.13, 19:37, океан:
    ” Ами ако правят постоянно онлайн проверка - никога не може да се кракне. Ама не го правят. Ясно е защо.
    Много други програми го правят и то успешно. „
    Но първо да забранят спирането на ъпдейтите.
  • Събота, 16.11.13, 19:44, iceman_:
    ” Но първо да забранят спирането на ъпдейтите. „

    Сега проверката минава чрез един от ъпдейтите разбира се. Но ако го направят директно от ОС - нещата биха загрубели. Но тогава Били нямаше да е милиардер.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.