download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft предначертаха живота на Windows 7

09.12.2013 15:31 (преди 10 години и 4 месеца) | spursy | показана 2231 пъти Статистики
От корпорацията показват ясно, че желаят Windows 8 да стане по-масов, но дали наистина могат да влияят на избора на потребителите?
Вече многократно е ставало дума, че на втората по популярност операционна система в света - Windows XP, остават само месеци живот. И докато все още част от потребителите използващи я, изказват недоволството си от граничещата с принуда тактика, целяща да ги "подтикне" към смяна на система (а от там и на хардуера в някои случаи), то от софтуерния гигант вече са предначертали съдбата и на най-популярната система към момента в лицето на Windows 7.
От Microsoft вече спряха продажбите на "7-ицата" самостоятелно в края на Октомври тази година. Това означава, че системата вече няма да се продава самостоятелно (поне до изчерпване на вече заредените количества) в търговската мрежа. Така ако искате да използвате легален Windows 7 ще ви се наложи да закупите цял компютър, който идва предварително инсталиран с тази система. Както знаете хардуерните производители обикновено предпочитат да продават продуктите си в комплект с операционна система и това остава легалния начин да използвате Windows 7. Но и това няма да продължи много дълго, защото от Майкрософт са предупредили всичките си хардуерни партньори, че трябва да прекратят продажбата на компютри под управлението на Windows 7 до 30 Октомври 2014г. Когато тази дата настъпи единственият вариант, който ще остане пред потребителите, които не искат да използват Windows 8 или друга по-нова версия, е да закупят компютър с Windows 8.1 Pro, като според лицензните правила ще имат право да върнат операционната система до версия 7 Pro. Дали тези правила ще са валидни след година обаче, няма как да знаем и няма да е изненада от Майкрософт да ги променят.
Повече от ясно е, че момчетата от Редмънд твърдо са решили да лансират Windows 8 за сметка на другите им продукти. Въпреки желанието им обаче, потребители категорично показват нагласите си, като дялът на използващите Windows 7 продължава да се покачва непрекъснато. Не така стоят неща при 8, който дори отстъпа позиции след появата на 8.1. Много потребители не харесват 8 заради дизайна му, а някои изтъкват и други различни негативи, които ги подтикват да се върнат към предходния - 7. Може би затова се очаква през следващата година от Microsoft да пуснат версия 8.2, която ще има за цел да смекчи недоволството на потребителите към платформата и да я направи малко по-класическа и по-близка до предшественика си. Още не е ясно кога това ще стане, но единствената цел на този ход ще е да увеличи дялът на използващите Windows 8 и производните му.
И ако текста до тук не ви е харесал, ще се опитаме да завършим тази новина по-оптимистично. От Майкрософт официално са декларирали, че ще продължат да предлагат Mainstream support (нормална поддръжка) за Windows 7 със Service Pack 1 до 13 Януари 2015 г. Също така ще продължат да бъдат пускани поправки за сигурността на системата, запушващи различни уязвимости и дупки до 14 януари 2020 г. А ако дялът на Windows 7 остане все така висок няма да е изненада ако този срок за поддръжка бъде удължен, както се случи с Windows XP.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2 3 4
Твоето мнение

  • Петък, 20.12.13, 14:23, zlatena:
    Ако става въпрос за това,което си маркирал в червено,то аз не считам,че е някаква защита и т.н.
    Просто в момента поради тази причина,че предстои прекратяване съпорта на Хр в службата изпитваме гадни затруднения.
    Понеже явно лицензите за Windows7 са скъпи или на нашите не им оттърва да купуват такива половината служба вече са минали на виртуални машини на седмицата.Другата още сме на ХР.
    Имах и лек проблем с това,но не е основното
    Покупката,лиценза за виртуална машина на Windows7 явно е много по евфтин от чистата покупка и това е едно от решенията за мигриране от ХР на 7.
    Това обаче както казах води до доста служебни затруднения.Виртуалката е виртуалка,не може да се сравни с истинската опер.система.
    Затова ,ако мислеха поне малко за потребителите си нямаше да ни принуждават да преминаваме на Windows7 по тяхно желание.
    Какво им пречи да си поддържат ХР.
    Сигурно има някаква основателна причина,но аз не я знам.
    Както казах и в друг пост Windows е продукт и се предлага на пазара срещу определена цена.
    Нека да го има и който иска да си го купи.
    Аз лично обаче повече няма да го направя и то не с някакви лоши чувства.
    Просто отдавна свикнах и ползвам Линукс.
  • Петък, 20.12.13, 14:49, anonymous:
    Вашата фирма така или иначе изпитва затруднения , каква е причината да си играят с виртуални машини а не минете на Линукс ?
  • Петък, 20.12.13, 15:11, zlatena:
    Не е толкова лесно да се мигрира изведнъж.
    Не е и мое решението.
  • Петък, 20.12.13, 15:30, anonymous:
    ” Не е толкова лесно да се мигрира изведнъж.
    Не е и мое решението. „

    Към Уиндоус 7 за колко минути мигрирахте ?

  • Петък, 20.12.13, 16:15, zlatena:
    Още мигрираме

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.