download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

BlackBerry не се предаде и достигна до нов важен договор

24.01.2014 00:14 (преди 10 години и 2 месеца) | spursy | показана 1484 пъти Статистики
Компанията която, беше изправена на ръба на фалита, сключи договор с правителството на САЩ
Изминалата година не беше никак лека за BlackBerry, като компанията не веднъж бе изправена пред опасност да бъде продадена или закрита. Въпреки доброто име и позиции които беше изградила с времето, конкуренцията на Apple и Android базираните смартфони, доведе BlackBerry до незавидно състояние, като мнозинството инвеститори я бяха отписали. Така се стигна до назначаването на нов изпълнителен директор в лицето на Джон Чен, който беше убеден, че бъдещето на компанията е светло въпреки скептицизма на повечето експерти за това. Ето че г-н Чен вероятно ще се окаже прав. Появи се информация, че Министерството на отбраната на САЩ ще снабдят своите служители с десетки хиляди нови мобилни устройства, включително таблети и телефони. И докато таблетите ще бъдат доставени от Apple и Samsung, то основния доставчик на телефони се оказа BlackBerry. Очаква се компанията да получи поръчка за 80 000 бройки.
Джон Чен коментира, че много от регулираните институции, които се нуждаят от сигурност при мобилната комуникация, разчитат именно на BlackBerry, защото само те могат да им я осигурят. Така Министерството на отбраната може да използва само BlackBerry, защото само те притежават нужния сертификат за целта. Припомняме, че дори американския президент Барак Обама е "принуден" да използва BlackBerry, въпреки, че би желал да има iPhone.
Новината за държавната поръчка бързо се отрази на борсовите резултати на компанията. Цената на акциите на BlackBerry бързо се покачи, като във вторник, при затварянето на стоковата борса, акциите се търгуваха срещу 9.93 долара, а само час по-късно – срещу 10.57 долара. Това е увеличение с 35% спрямо края на 2013 г., когато цената им беше едва 7 долара.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.