download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Купиха WhatsApp за умопомрачителна сума

20.02.2014 14:59 (преди 10 години и 2 месеца) | spursy | показана 1667 пъти Статистики
След закупуването на Viber дойде ред и на друг много популярен софтуер за комуникация да бъде придобит.
Скоро ви съобщихме, че Viber беше купен за 900 милиона долара. Ето, че и друго голямо име от света на комуникационния софтуер - WhatsApp вече ще има нови собственици. При това тези собственици не са кой да е, а самите Facebook. Но още нещо прави силно впечатление и това е цената, за която ще бъде осъществена тази сделка. Става въпрос за $ 16 000 000 0000 или казано по-ясно - 16 милиарда щатски долара + още 3 милиарда долара предназначени за екипа на WhatsApp като допълнително поощряване. Според параметрите на сделката 4 млрд. долара ще бъдат изплатени в брой, а $ 12 млрд. под формата на акции.
В ранните часове на днешния ден Facebook официално уведоми Комисията по ценни книжа за покупката си, а самият Марк Зукърбърг оповести за сделката в специално обръщение. Зукърбърг споделя, че е много развълнуван и щастлив от това, че целият екип на WhatsApp ще се присъедини към Facebook. Той изтъква, че в лицето на WhatsApp компанията му е закупила една проста, бърза и надеждна мобилна услуга за съобщения, която се използва от над 450 милиона души на всяка голяма мобилна платформа. Зукърбърг вярва, че сделката, която до този момент се явява най-голяма в историята на мобилните приложения, ще увеличи потребителите както на WhatsApp, така и на Facebook.
От компанията твърдят, че не се предвижда WhatsApp да стане част от Facebook Messenger и занапред програмата ще продължи да съществува и функционира самостоятелно. Също така обещават WhatsApp да не предлага реклама и занапред.

Тепърва предстоят анализи на тази сделка и дали си е заслужавала. За много потребители, подобна сума е абсурдна и това е един вид подигравка с хората, защото с тези пари е можело да се подобри живота на милиони в дългосрочен план. Все пак това е част от времената, в които живеем. Какво е вашето мнение?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 11.03.14, 01:13, tegote:
    16 миларда долара? Че аз не знам тази чат кутийка, приложение, или каквото е там, чат програма, да извлича въобще някаква печалба???? Кога ще си възвърне 16-те милиарда? И как е възможно за такова сиромашко приложение да се дава такава награда? Ми то по-добре да беше купил Скайп?

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.