download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft драстично ще намали цената на Windows 8.1

24.02.2014 15:27 (преди 10 години и 1 месец) | spursy | показана 2041 пъти Статистики
Очакваното намаление е предвидено за производители на хардуер за нисък и среден клас.
Появи се информация, че от Microsoft предвиждат ударно да намалят лицензионните такси за техния актуален продукт Windows 8.1. Тази стъпка ще е насочена към хардуерните OEM производители на компютри и таблети, предлагащи продукти от ниския ценови клас т.е. тези под 250 долара. Досега тези производители се е налагало да добавят към крайната цена към 50 долара, заради лицензионната такса за използване на системата на Майкрософт. Когато намалението стане факт, тази такса ще се намали с до 70% и така ще бъде едва 15 долара.

Вероятно няколко са основните фактори, накарали софтуерния гигант да предприеме такава стъпка. Въпреки милионите продадени копия на Windows 8/8.1, то темповете на растеж са значително по-бавни спрямо предишния успешен продукт - Windows 7. Основната причина за това може да бъде потърсена и в конкурентните продукти. Защото колкото и евтино да бъде предложен Windows 8.1, то основния избор за операционна система при таблети от ниския ценови клас остава Android която е безплатна. Цялостното забавяне на PC пазара също оказва влияние върху бавните темпове на разпространение на 8.1.
Потенциалното намаляване на цената за OEM производителите, ще се отрази и на крайната цена за потребителите, което може да бъде тълкувано като опит от страна на Microsoft да повиши пазарния дял на операционната си система.
Ако досега не сте си закупили устройство идващо с фабричен Windows 8.1, то само по-високата цена ли ви е спирала, или предпочитате да използвате алтернативна система поради други причини?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 26.02.14, 15:49, tegote:
    Мислите ли, че Микрософт нямат свои агенти, които да следят пазара? Убеден съм, че реагират навреме. Но цената на продукта въобще трябва да е ниска за всички, както беше по-рано при пускането на Windows 8. Сега се стремят да изцеждат малкото хартисали потребители, за да се пълнят дупките. А OEM версиите е начин да подбиват Андроид.
  • Сряда, 26.02.14, 15:51, insecteater:
    Вчера дойде един лаптоп Toshiba satellite C50-A-1JT
    оказа се, че на това дърво не може да се сложи друго освен windows 8. Нищо друго не тръгва да boot-ва. Направих една flash-ка с Windows 7 x64 с UEFI зареждане както пишат по инструкциите - разгеле - зареди флашката, копира инсталационните файлове и .. до там. След това забива. В БИОС-а му е изключен SECURE BOOT-а, но няма никакви други настройки - за CSM или нещо подобно. Просто лаптопа не иска да боот-ва каквото и да било друго освен Windows 8. Пробвах Hiren's, Ubuntu, Windows 7 64 битов, Windows XP - не и не. Инсталирах му Windows 8 и след това пробвах да инсталирам Windows 7 като го пусна докато е активна 8-цата. Нъцки - не ще. Във един форум гледах, че някакъв човечец със същите мъки като мен е откачил хард-а, инсталирал е 7-ца на друга машина и е върнал хард-а, но пак без успех. БИОС-а е обновен до последната възможна официална версия.

    Въобще .. с тоя Windows 8 голямо изнасилване пада :)

  • Сряда, 26.02.14, 17:09, johnmotson:
    Нормално явление, при положение, че има 8.2 и все по-бързите темпове за скъсяване на срока за старт на Win9. Принципно новата ОС трябва да излезе 2016.г. април, но сроковете се скъсяват драстично, новият Win9 е готов още от 2013г. и всички дообработки и тестове са минали отдавна!
  • Сряда, 26.02.14, 18:45, zlatena:
    ” Вчера дойде един лаптоп Toshiba satellite C50-A-1JT
    оказа се, че на това дърво не може да се сложи друго освен windows 8. Нищо друго не тръгва да boot-ва. „
    Тук може да се прочете нещо:
    LinuxSecureRemix 64 битова версия ,казват че има интегрирани няколко интересни инструмента.
    https://help.ubuntu.com/community/UEFI#SecureBoot
    http://sourceforge.net/projects/linux-secure/files/
  • Четвъртък, 27.02.14, 16:16, tegote:
    ” оказа се, че на това дърво не може да се сложи друго освен windows 8. „
    Виж дали това не е верен отговор.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.