download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вече може да изисквате от Google да изтриват информация свързана с вас

01.06.2014 14:57 (преди 9 години и 10 месеца) | spursy | показана 1549 пъти Статистики
Компанията не можа да избегне изискването на Европейския съд

Преди седмици Европейският съд взе решение, че всеки гражданин на съюза има право да "бъде забравен" и да не присъства в резултатите на Google, ако не желае. Разбира се, от Google реагираха остро против това, като обявиха решението за крайно недемократично, но опитите им да избегнат подобна забрана останаха безуспешни. Затова вече всеки човек, гражданин на Европейския съюз може да помоли интернет гиганта да премахне информация свързана с него, като попълни електронен формуляр. Можете да намерите онлайн формата тук. Позовавайки се на европейските изисквания Google може да премахне информация за вас, която е: "неадекватна, нямаща отношение към търсенето, разкриваща повече от това, което всъщност се търси или е достатъчно стара." Вече сами се досещате, че така поставени условията могат да бъдат интерпретирани по различен начин и това означава, че не всяка заявка за премахване на информация ще бъде уважена. Решението за всяка индивидуална молба ще се взима от експертна комисия. Молбата ви може да бъде отказана, ако например се сметне, че информацията може да бъде използвана за благото на обществото. Целта е да не може всеки измамник с лекота да изисква изтриване на данни уличаващи го в злоупотреби.
Интересното е, че не е задължително формуляра да бъде попълнен лично от вас, а това може да стане и от трето лице. Така излиза, че адвокати или свързани по друг начин лица, могат да изискват изтриване на данни за партньори, клиенти, конкуренти и т.н. Все пак, за да се избегнат злоупотреби при попълване на формуляра се изисква да предоставите сканиран идентификационен документ като лична карта или шофьорска книжка, за да може въпроса ви да бъде разгледан.
Определено на Google няма да им е лесно с новите изисквания към тях. Само часове след появата на възможността да бъде изпратен електронен формуляр с молба за премахване на информация са постъпили над 12 000 заявки.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.