download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft убива старите версии на Skype

22.06.2014 03:17 (преди 8 години и 11 месеца) | spursy | показана 8520 пъти Статистики
В следващите месеци всички потребители, използващи по-стари версии на програмата, ще се наложи да я обновят.
Много потребители не харесват последните версии на Skype и предпочитат да използват по-стари негови варианти. Това не пречи на комуникацията им чрез програмата и те могат да се свързват с познатите си независимо дали имат нова и различна версия. Така беше досега, но явно няма да е за в бъдеще. От Microsoft обявиха, че неактуални версии на Skype за Windows и Mac OS X вече няма да бъдат поддържани. Подобна дискриминация била наложителна, за да можело да се синхронизират функциите в различните версии. Всъщност от корпорацията вероятно искат да се подсигурят, за нормалното функциониране на новите софтуерни въведения в последните версии, които биха били под въпрос, ако голям брой потребители използват стара версия на програмата, която не ги поддържа. Пример за такива нововъведения е възможността да се изпращат съобщения на потребители, които са офлайн към даден момент. От Microsoft обещават много функционални изненади в новите версии, плюс подобрен нов интерфейс, като приканват всички потребители да обновят приложението, за да могат да продължат да го използват безпроблемно.
Засега това ограничение ще важи само за десктоп версиите на Skype, без да засяга мобилните. Очаква се версии по-стари от 6.14 да бъдат пенсионирани в скоро време. Не се споменава точна дата за спирането на поддръжката, като е използвано разтегливото понятие - "в следващите месеци".
Много потребители обаче са разочаровани от поредното насилствено убиване на софтуер от Microsoft. По неофициални данни хиляди компютри използват версия на Skype, различна от последната и избягват обновяването й. След насилствените методи да бъде убит и потребителите да се откажат от Windows XP, не е изненадващо подобна съдба да сполети и старите версии на една от най-популярните комуникационни програми в лицето на Skype, закупена преди време от софтуерния гигант. Новите версии не са харесвани заради рекламите в тях и различните нови опции, които не са по нрава на много потребители. Дали след прекратяване на поддръжката на стари версии, въпросните потребители ще сменят програмата с друга комуникационна алтернатива или ще решат все пак да си инсталират последна версия на Skype ще се разбере след време.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

 • Сряда, 25.06.14, 15:48, океан:
  ” Да де, с Метро Скайпи не работи стара версия, а то си требе, поне на мене
  Иначе работят стари версии, но в скоро време и тях ще спрат – свиква се с всичко
  Не работи защото метро скайпа те логва със стартиране на уиндоус със майкросовския акаунт.И като решиш чрез друг скайп да влезеш със скайп акаунт и тогава забива.
 • Сряда, 27.08.14, 11:50, океан:
  Ето вижте какво писмо получих днес от майкрософт.Няколко дена се чудя защо на телефона скайп не работи.Преинсталирах го ,мъчих по стари ,по нови версии все неще.

  Приложенията за Skype за Android OS 2.2 (или по-стара) ще бъдат извeдени от употреба за постоянно
  Забелязахме, че сте влезли (или сте били влезли по-рано) в Skype с телефон с операционна система Android 2.2 (или по-стара). Съжаляваме да ви информираме, че вече биват изведени от употреба всички приложения на Skype, които работят на тези стари версии на операционната система Android. Следователно в следващите няколко седмици вече няма да можете да влизате и използвате Skype на телефон с операционна система Android 2.2 (или по-стара). Ако е възможно, препоръчваме ви да надстроите вашия телефон до по-нова версия на Android, за да продължите да използвате Skype.

   Ако използвате Skype на устройство с по-нова версия на Android, изброеното по-горе не се прилага за вас.

   Все още можете да поддържате връзка с вашето семейство и приятели, като използвате Skype на вашия настолен компютър, преносим компютър, телефон, таблет или дори Xbox One. Можете да влизате на всички устройства със същия акаунт в Skype. Най-новите версии на Skype за всички ваши устройства са налични на http://www.skype.com/download.

  Наскоро да сте започнали да използвате нов телефон или таблет с Android?
  Ако да, то тогава ви препоръчваме да проверите в Google Play Store, за да изтеглите най-новото приложение на Skype за вашето устройство.
  Имате ли абонамент за Skype обаждания?
  Ако искате да се откажете от вашия абонамент, следвайте инструкциите в тези ЧЗВ.
  Искане за възстановяване на платена сума
  За да видите дали имате право на кредит за Skype или възстановяване на платена сума за абонамент, се свържете с поддръжката на клиенти за повече информация.
  Извиняваме се за причиненото прекъсване,
   Skype

 • Сряда, 27.08.14, 19:47, anonymous:
  Аз пък получих това по пощата : Ние сме премахване стари версии на Skype и изглежда, че в някакъв момент сте влезли, за да Skype с някоя от тези версии. За да продължите да влезете в Skype от Linux, трябва да изтеглите най-новата версия. Новата версия е подобрена производителност и има най-новите функции и актуализации на защитата, така че можете да получите най-доброто от Skype.

  Ако използвате най-новата версия на Skype, можете да пренебрегнете това съобщение.

  Http://www.skype.com/download обновите своята версия.

  P.P. Преведох го на бързо с гугаля.

 • Четвъртък, 28.08.14, 07:20, океан:
  ” Аз пък получих това по пощата : Ние сме премахване стари версии на Skype и изглежда, че в някакъв момент сте влезли, за да Skype с някоя от тези версии. За да продължите да влезете в Skype от Linux, трябва да изтеглите най-новата версия. Новата версия е подобрена производителност и има най-новите функции и актуализации на защитата, така че можете да получите най-доброто от Skype.

  Ако използвате най-новата версия на Skype, можете да пренебрегнете това съобщение.

  Http://www.skype.com/download обновите своята версия.

  P.P. Преведох го на бързо с гугаля. „

  И аз го лолучих на пощата си и интересното е ,че е на български и не е машинен превод.
 • Четвъртък, 28.08.14, 17:36, anonymous:
  ” И аз го лолучих на пощата си и интересното е ,че е на български и не е машинен превод. „

  Не аз го преведох с Google защото не беше на български. Не живея в България.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.